Založ si blog

– reportáž spod parlamentu – ( sci-fi )

 radičova
V živote každého, kto si pravidelne dáva pred seba hárok čistého papiera sa stane, že inšpirácia jednoducho nepríde. Práve teraz ma to postihlo, vôbec nič mi nenapadá. Hovorí sa tomu tvorivá kríza. Mám teda vlastne, minimálne o jednu krízu viac ako bežná populácia. Otváram teda ( tak ako sa to v takýchto prípadoch robí ) zásuvku písacieho stola a vyťahujem odtiaľ reportáž zhruba rok starú.

 
REPORTÁŽ SPOD PARLAMENTU
 
Hlboko v útrobách budovy parlamentu v tej najtemnejšej časti suterénu, sú umiestnené poslanecké kluby „podivných živností“. Otváram dvere do klubu SDKÚ a … asi prichádzam trošku nevhod, pán predseda práve udeľuje stranícky trest. No, čo už, možno sa mi, predsa len, podarí nadpriasť zmysluplný rozhovor.
 
  Nevadí Vám pani Radičová, že teraz keď ste už nedeliteľnou súčasťou politickej scény, stala ste sa aj terčom rôznych vtipov od všelijakých, obyčajných, bežných občanov?
 
Radičová: Kedysi som veľa, samozrejme len kultivovaného, humoru a satiry, do rôznych rozhlasových a televíznych relácií, sama vymýšľala. Najradšej sme s mojim Stankom, kultivovane srandovali o tom hroznom Mečiarovi. HZDS malo v tom čase preferencie ako v súčasnosti Smer a obávam sa, že to našou vinou.
 
Kukan: Ivetka by bola oveľa lepšia prezidentka ako Gašparovič. V prípade vojenského konfliktu, ako veliteľka, by iste neváhala nasadiť aj ženské zbrane. Len by sme kukali! Je veľmi obetavá, svojim kolegom pri hlasovaní v parlamente vždy ochotne pomáhala.
 
Radičová: Edko sa vyjadruje trochu diplomaticky, ale ja som pri hlasovaní zazmätkovala schválne. Chcela som všetkým voličom dokázať, že aj ja sa viem prosto a ľudsky mýliť. Niektorým politikom sa to osvedčilo.
 
Dzurinda: Kým som predsedom ja žiadne hlasovanie za kolegov v parlamente nestrpím! Stranícku disciplínu dokážem ešte stále udržať, nad mojimi poslancami a poslankyňami vládnem pevnou rukou.
 
  Nebudem vás teda ďalej rušiť, pokračujte vo svojej bohumilej činnosti v pokoji ďalej. Ďakujem za rozhovor.
 
zlocin444
Poznámka: Od nášho pamätného rozhovoru v klube SDKÚ uplynulo už dosť času. Všeličo sa odvtedy zmenilo. Teraz je pani Radičová predsedníčka strany a pán Dzurinda má za ušami. Že by aj to garde z obrázka bolo teraz práve opačné…!?
 
……………………………………………………………………………………….
Na predvolebnom mítingu to bolo iba samé bla bla bla a da ba dee …
 


YouTube Direkt
 
video – vraj údajne plánovaná hymna Modrej koalície ( Žltý pes )
predchádzajúca reportáž ……….
nasledujúca

Patty Pravo – ak ťa stratím, P. P. Arnold – nastal ten čas

25.12.2023

patty pravo zdroj obr. Na začiatku apríla 1948 sa v Taliansku narodilo dievčatko so zelenými očkami. Nicolettka Strambelli. Neviem prečo ale vyrastala u starých rodičov. V Benátkach. Počul som, že to vraj bola veľmi chudobná rodina. Zrejme tam bývali v nejakom starom, vlhkom dome. Na konzervatóriu Nicoletta 4 roky hrala na klavír a učila sa dirigovať orchester. Keď mala [...]

Vojdi do môjho srdca, Pola Raksa, Ukrajina má talent, Tmavá noc, Slot, Syn bolesti

08.05.2023

vojdi do môjho srdca Pred štyridsiatimi rokmi naša štátna televízia natáčala videoklipy (teraz už nie). Boli vysielané raz za týždeň v programe Triangel. Páčila sa mi hlavne Marcela Březinová. Tá pesnička je tiež veľmi pekná, objavná a moderná. OK Band – „Říkáš, že jsme si souzeni“ (1984) _____ Pola Raksa Herečka [...]

Husičky a Veronika. Kristínky. Daneliya. Barbara. Peter a víly

28.04.2023

Veronika Rabada – Husičky _____ chrystyna solovij Kristínka spieva praobyčajné Lemko-Rusínske ľudovky, pritom ale celá horí. To mladé dievča spieva rukami, nohami, celým svojim ukrajinským telom a celou svojou širokou ukrajinskou dušou. Mystickým výrazom a zanietením dostáva do tranzu aj plne vypredané štadióny. „Христина [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

Viliam Kusi

satira, básňički, kresbički, pesňički (píšem kusou slovenčinou)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 265
Celková čítanosť: 978766x
Priemerná čítanosť článkov: 3693x

Autor blogu