Založ si blog

– sekretár pána primátora prehovoril – hlava 2

 

Dlhé roki som strávil s pánom bívalím primátorom počas jeho pôsobeňia v úrade. Stál som po jeho boku v kancelárii v mnohích zložitích situáciách a pri mnohích dôležitích rokovaňiach. Často sa ku mne uťiekal pre útechu, ktorú som mu vedel poskitnúť iba ja. V mojej barovej skrinke nachádzal náplň pre svoju ušľachťilú dušu aj telo. Elixír, ktorí ho stále poháňal.

Keď pán bívalí primátor, so slzami v očiach, opúšťal svoje pôsobisko, zobral si z kancelárie to najcennejšie. Bol som to samozrejme, spolu s jeho obľúbením pracovním stolom, aj  ja – jeho sekretár. Počul som ako vtedi špeditérom povedal, citujem: „ Nebudem všetki tie fľaški prekladať, zoberte ich aj so sekretárom“.

Pán primátor (prepáčte milí čitatelia ja si už asi ňikdi nezviknem, že môj pán ňím už ňie je ) sa vijadruje aj k pálčivím zahraňičnopolitickím  otázkam súčasnosťi. V kruhu svojich najvernejších, pri okrúhlom stole, načrtol riešeňie aj pre Klossovo.

„To je strašné čo sa tam v tom Klossove aj v celom Srpsku deje“ povedal. „Ešte dobre, že sa toho nedožil kráľ Marko a jeho pobraťim Miloš.“
Klossovo navrhujem bombardovať, bombardovať a bombardovať až kím tam nebude poriadok“ hovoril ďalej pán primátor a hánkami pritom energicki búchal do stola.
Klossovo sa môže osamostatňiť od Srpska ale iba pod podmienkou, že tam vzňiknú Srpské autonómne oblasťi. Tie potom samozrejme od Klossova získajú nezávislosť.“

Ja mám síce iba dubovú hlavu ale mislím, že tento plán čo vipracoval môj pán pre Klossovo je v danom prípade jeďiné možné riešeňie. V princípe je to iste najschodnejšia cesta aj pre Európu a celú zemeguľu v podobních víbušních situáciách.

Ostatne, nebolo bi to po prví raz keď pán primátor viriešil problémi v ňiektorej krajine alebo svetaďieli. V mojej spodnej zásuvke má ešte stále odloženú, modrú kombinézu s veľkím žltím písmenom S na prsiach. Podľa môjho názoru je mu trošku tesná, napriek tomu si ju však vždi obliekal keď bolo práve treba zachráňiť svet. Do akcie vždi odlietal z balkóna radňice alebo priamo z okna svojej kancelárie.
 
……………………………..
poznámki sekretára: – Kráľ Marko a jeho najvernejší riťier Miloš, podľa Srbskích stredovekích legiend a hrdinskích spevov, približne 500 rokov bráňili Európu proťi Turkom.
 
– O pánovi primátorovi zlé jaziki hovoria, že je vraj škót. Ako jeho sekretár môžem dosvedčiť že to ňie je pravda. Šetrí iba ak ide o verejní záujem. V nespočetních bojoch už ochránil záujmi svoje, svojho národa a za spravodlivú vec dokáže strhnúť aj iních:


YouTube Direkt

 
– Niektorí si možno teraz povedia, že tu asi robím pánu primátorovi reklamu, on si to ale mislím naozaj zaslúži.
 
predchádzajúca hlava ………. nasledujúca

Patty Pravo – ak ťa stratím, P. P. Arnold – nastal ten čas

25.12.2023

patty pravo – ak ťa stratím, bábika zdroj obr. Na začiatku apríla 1948 sa v Taliansku narodilo dievčatko so zelenými očkami. Nicolettka Strambelli. Neviem prečo ale vyrastala u starých rodičov. V Benátkach. Počul som, že to vraj bola veľmi chudobná rodina. Zrejme tam bývali v nejakom starom, vlhkom dome. Na konzervatóriu Nicoletta 4 roky hrala na klavír a učila sa [...]

Vojdi do môjho srdca, Pola Raksa, Ukrajina má talent, Tmavá noc, Slot, Syn bolesti

08.05.2023

vojdi do môjho srdca Pred štyridsiatimi rokmi naša štátna televízia natáčala videoklipy (teraz už nie). Boli vysielané raz za týždeň v programe Triangel. Páčila sa mi hlavne Marcela Březinová. Tá pesnička je tiež veľmi pekná, objavná a moderná. OK Band – „Říkáš, že jsme si souzeni“ (1984) _____ Pola Raksa Herečka [...]

Husičky a Veronika. Kristínky. Daneliya. Barbara. Peter a víly

28.04.2023

Veronika Rabada – Husičky _____ chrystyna solovij Kristínka spieva praobyčajné Lemko-Rusínske ľudovky, pritom ale celá horí. To mladé dievča spieva rukami, nohami, celým svojim ukrajinským telom a celou svojou širokou ukrajinskou dušou. Mystickým výrazom a zanietením dostáva do tranzu aj plne vypredané štadióny. „Христина [...]

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Viliam Kusi

satira, básňički, kresbički, pesňički (píšem kusou slovenčinou)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 265
Celková čítanosť: 982402x
Priemerná čítanosť článkov: 3707x

Autor blogu