Založ si blog

Pre tvoje modré oči, Barbara

444_k30_po_opici_ublok 217______


ZDRAVJE NA 1. MJESŤE
Len jednu zdravotnú poisťovňu keď,
buďeme mať,
ľuďja vraj už potom hňeď,
prestanú zomjerať.

______

– Zahraňiční investori nám tu skupujú pôdu, pomocou nastrčeních osôb. Na odkúpeňje ornej pôdi už poskitujeme aj víhodné úveri.

– Označovaňje železňičních staňíc v jaziku národnostních menšín, parlament naozaj ňemohol odhlasovať… ňje hňeď na prví pokus.

– Pred vstupom do EÚ nám politici sľubovali, že naše národné povedomje tím vôbec neutrpí. Aj tentoraz hovorili pravdu. Čím dlhšie sme v spoločnej únii, tím viac hrdosť každého národa stúpa. Vo všetkích štátoch EÚ sa ľuďja snažja v supermarketoch kupovať už iba svoje vlastné vírobki.

– V EÚ sú od minulého roku aj braťja Chorváťi. V súčasnosťi však vôbec ňje je jasné, či Chorvátsko buďe smerovať do stredu Európi alebo Európa na Balkán.

– Letné prázdňini u nás ňemajú iba malé ďeťi v škole, ale aj ňjektoré relácije našej „drahej“ televízije. Je to už také naše národné špecifikum.

– Ňjektoré televízne reality show sú úplne mimo realiti.

– Asi polovica národa sleduje v našich televízijách reality show. Zdá sa, že tá istá polovica občanov sa zúčastňuje aj parlamentních voľjeb.

– Rôzne reality show bi sa mali visjelať furt a stále, počas celého dňa… až kím sa nám už koňečňe úplňe ňesproťivja.

_____________________________
program na dňes

ŇJEKTO TO RÁD HORÚCE: Interview s pápežom Franťiškom o teplej loby vo Vatikáňe.

ODLOŽENÍ PRÍPAD: Seriál o kauzách politikov.

VISOKÁ HRA PATRIOTOV: Fico a Viktor Orbán, hrajú spolu klamanú sedmu. Jeden so slovenskími, druhí s maďarskími kartami.

BJELA ŇEMOC: O chorom zdravotňíctve.

NA TAŇJERI – TERÍTÉKEN: Diskusná relácia o maďarskom predsťjeraňí… opravujem… o maďarskom prestjeraňí.

FIGURÍNA: Dokument o prezidentovi.

__________________________

_____________________________________

¹
otázka: Jeden europoslanec chce zrušiť letní čas?
           M. Mikulášik – Lopúchov
odpoveď: Letní čas netreba rušiť. Práve naopak, letní čas bi sme mali mať po celí rok.

²
otázka: Už roki plaťíme eurom, ľuďja už dávno na našu starú menu zabudli. Prečo ňjektorí politici ešťe stále preratúvajú všetko na koruni?
           P. Kazimír – Chudá Lehota
odpoveď: Možno tí naši politici vôbec ňje sú trochu pozadu, ale zrejme už tajňe pripravujú prechod späť na koruni.

_____________________
barbarka

Topmodelki som sledoval, približňe, od Twiggy po Claudiu. Potom už veľmi ňje. Je ich už ňejak veľa a vizerajú ťjež dosť tuctovo. Na ulici takích báb stretňeťe aj 10. Trochu ma oslovila iba Barbara Palvin. A tú ste naozaj mohli stretnúť aj na ulici. V Budapešťi. Ak choďíťe na nákupi do Poľska a ňje opačním smerom, teraz môžeťe ľutovať.


Všimol som si ju aj v jednom článku na blogu Pravdi (v tomto). Trochu som sa aj zľakol, mislel som si toťiž, že je oveľa mladšja (20). Teraz už veru ňemám moc na baby odhad. Ženi pod 30 vňímam už približňe tak, ako malé trojročné ďjevčatká kúpajúce sa hore aj dolu bez, ňjekďe na pláži. Ňič to s človekom ňerobí. S Barbarou som na tom, samozrejme, ťjež asi tak… jeden kamarát ale hovorí, že pekná baba je ako umelecké ďjelo. Socha alebo obraz na pozeraňje, obďivovaňje. Barbara sa naozaj trochu podobá Lisi Gherardini (Gioconda)… a ňjelen špicatou bradou. Barbara je údajňe zaujímavá najmä zvláštňe krojenou hornou perou… takích je nás na svete ale viac.


U južních susedov je v posledních rokoch veľmi obľúbení, až módni, víraz na sexi baby „dögöš“. Napr. všetki speváčki sú veľmi „dögöš“. V rámci jednej televíznej relácije to teda počujeťe aj ňjekoľko krát. Toto za mojich mladích čjas ešťe v takom rozsahu, ňebolo zvikom. Teraz však každá Maďarka túži biť „dögöš“ a je to pre ňu asi tá najkrajšja lichôtka. Ňje každí pojem sa dá plnohodnotňe preložiť do iného jazika. (Preto vlastňe ešťe stále ňevje text preložiť počítač ale robja to ľuďja.) Kebi som sa teda veľmi chcel pokúsiť preložiť „dögöš“ do slovenčini použil bi som asi slovo mršina. Aj keď vjeme u nás čo je to „rjadna mršina“ znamená to ale predsa len nječo trochu iného.


_____

_____


 

. fo . wi . fa . st .

dva záhadné úsmevy

dva záhadné úsmevi

Patty Pravo – ak ťa stratím, P. P. Arnold – nastal ten čas

25.12.2023

patty pravo zdroj obr. Na začiatku apríla 1948 sa v Taliansku narodilo dievčatko so zelenými očkami. Nicolettka Strambelli. Neviem prečo ale vyrastala u starých rodičov. V Benátkach. Počul som, že to vraj bola veľmi chudobná rodina. Zrejme tam bývali v nejakom starom, vlhkom dome. Na konzervatóriu Nicoletta 4 roky hrala na klavír a učila sa dirigovať orchester. Keď mala [...]

Vojdi do môjho srdca, Pola Raksa, Ukrajina má talent, Tmavá noc, Slot, Syn bolesti

08.05.2023

vojdi do môjho srdca Pred štyridsiatimi rokmi naša štátna televízia natáčala videoklipy (teraz už nie). Boli vysielané raz za týždeň v programe Triangel. Páčila sa mi hlavne Marcela Březinová. Tá pesnička je tiež veľmi pekná, objavná a moderná. OK Band – „Říkáš, že jsme si souzeni“ (1984) _____ Pola Raksa Herečka [...]

Husičky a Veronika. Kristínky. Daneliya. Barbara. Peter a víly

28.04.2023

Veronika Rabada – Husičky _____ chrystyna solovij Kristínka spieva praobyčajné Lemko-Rusínske ľudovky, pritom ale celá horí. To mladé dievča spieva rukami, nohami, celým svojim ukrajinským telom a celou svojou širokou ukrajinskou dušou. Mystickým výrazom a zanietením dostáva do tranzu aj plne vypredané štadióny. „Христина [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Viliam Kusi

satira, básňički, kresbički, pesňički (píšem kusou slovenčinou)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 265
Celková čítanosť: 978902x
Priemerná čítanosť článkov: 3694x

Autor blogu