Sme dostatočne tolerantní?

19. apríla 2010, Viliam Kusi, TROCHU MENEJ VÁŽNE

ibi200

 
 Eurovoľbi, tie máme už dávno za sebou, je mi však trochu ľúto, že sa medzi poslancov v Bruseli nedostal aj Ibi Maiga. Bol bi to možno prví černoch v európskom parlamenťe, čo bi nás isťe hneď zviďiťeľňilo a potom bi nás, už asi nik neočierňoval, že ňie sme tolerantní k menšinám.
 
Prihľiadnuc samozrejme tiež k tomu, že Ibi je rovní chlap, zrelí človek a má správne názori, iste bi Slovensko reprezentoval rovnako dobre ako zvišních 12 europoslancov. Bola to teda ňepochibňe progresívna mišľienka od kresťansko – demokratickej strani ponúknuť kandidatúru moslimovi Ibrahimovi.
 
Môžeme preto predpokladať, že sa v jej radoch raz objaví aj ňejakí luterán alebo daj Bože a Allah aj občan Slovenska, maďarskej národnosťi. Veď od strany, ktorá nás vždi vie prekvapiť ňejakími reformami, to už akosi očakávame a mnohí ňeprajníci spochibňujú aj národnosť samotného predsedu SDKÚ.
 
Možno nakoňiec skončia v jej radoch aj poslanci národnej radi, ktorí sa odčleňiľi od Csákyho SMK. Možno umožňí pár politikom vimaňiť sa z maďarského politického geta a zoberie ich pod svoje krídla, niektorá iná strana, možno práve SNS. Popri Rómoch bi potom získavala hlasi aj medzi Maďarmi.
 


YouTube Direkt
 
………………………………………………………………………….
( P. S. Dobré správi o Ibim prichádzajú aj z afrického štátu a ostrova Madagaskar. Preskúmať to šiel spravodajca Toňo Zemplin. Akonáhľe budem mať ňejaké hodnoverné informácie, hňeď si ich zapíšem do blogu. )
 
predchádzajúci článok ………. nasledujúci