– anekdoty o ministroch –

9. júna 2010, Viliam Kusi, VTIPY

 
KRÁSNA FIKCIA300mon 
Naša vláda mislí na blaho ale aj na zábavu bežních občanov, neúnavne vo dne ale aj v noci. Raz nám na uhorkovú sezónu pripravila megaškandál s posteľami ministerka Tomanová, potom žreb padol na simpatického ministra financií. Pán minister Počiatek sa dal prehovoriť a pre dobro veci zapózoval s princeznami na jednej jachte v Monaku. Abi už pán minister nemusel chodiť na svoju obľúbenú jachtu vždi tak ďaleko, dal si ju vraj, previezť na Bratislavské jazero s príznačním názvom Zlaté pieski.
 
NORTH YUKON – ZULU 12:00miklos150111husky
Pán poslanec a exminister Ivan Mikloš je úspešní aj na svojej víprave na Aljašku. Spolu s verním psíkom Bielim Tesákom, práve ťahajú sane plne naložené zlatom a diamantmi. Obaja sú už na pokraji všetkích síl, unavení si sadnú na sneh. Pán Mikloš viťiahne svoj superďalekohlad a hľadá nejakú eskimácku osadu. Neuviďí však obetavé eskimácke žienki, ktoré tak dobre hrejú, ale babi v plavkách na jachte v Stredozemnom mori. Medzi ňimi je vismiati minister financií Počiatek. Mikloš hneď spozná tú jachtu aj dievčatá a hovorí Bielemu Tesákovi:
„No to je hiperškandál, to je megaškandál … že nepozvali aj mňa!
 
 
DIPLOMATICKÉ INTERVIEW
Náš bívalí minister zahraňičních vecí pán Kubiš bol vždi pre novinárov úplne „nepriestrelní“. Na každú otázku vie dať vihíbavú odpoveď.

Otázka: Pán Kubiš máte vraj nahraďiť vo funkcii generálneho tajomňíka OSN Pan Ki-muna?
Kubiš: Možno sa tak naozaj stane a budem to práve ja kto bude na čele OSN. Nikto však ňie je nenahraďiteľní, aňi ja ňie.

Otázka: V čase keď ste bol ešte členom vládi stretol ste sa aj s ministerkou zahraňičních vecí Maďarska. Paňi Kinga sa vijadrila, že oproťi vízve na ospravedlneňie je postavená provokácia so zamrazeňím Benešovích dekrétov našim parlamentom.
Kubiš: Ja som iste ňikdi, žiadne vijadreňie paňi Kingi, nebral ako provokáciu.

Otázka: Snažil ste sa o dobré vzťahi s Amerikou aj s Ruskom. Vislovoval ste však ňiekedi úplne opačné názori ako pán premiér.
Kubiš: Ďakujem za kompliment, jednoducho som dobrí diplomat.
 
 
predchádzajúci článok ……… nasledujúci