Máme najvtipnejšieho premiéra na svete

23. marca 2021, Viliam Kusi, TROCHU MENEJ VÁŽNE 2

_____

PRÍKLEPY

 

– Ak si to pán predseda vlády Matovič zaslúži, viem ho aj pochváliť… Máme toho najvtipnejšieho premiéra na svete.

 

– Súčasná politická situácia, ale aj uplynulých 28 rokov, nás presvedčilo, že my si, jednoducho, sami vládnuť nevieme. Za čias Rakúsko-Uhorska nám vládli Rakúšania a Maďari. V Česko-Slovensku Česi. Nám sa to vtedy nepáčilo. Mohli by sme to teda ešte skúsiť spolu s Poliakmi alebo s Ukrajincami… Ako sa rozhodnete, milí kocúrkovčania, v referende? Chcete, aby sa náš budúci štát volal „Rzeczpospolita Polska-Słowacja“, alebo „Respublika Ukrajína-Slovaččina“? 

 

– Z peňazí, ktoré zaplatíme za diaľničné známky, ide 70% na výber mýtneho… To je iste ten najdlhší tunel na našich cestách.

 

– Pred mnohými storočiami prišli na naše územie ľudia pôvodom z Indie. Mnohí sa čudujú, prečo sa tu ešte neintegrovali. Prečo nerozmýšlajú tak ako my a prečo sa vždy nechovajú podľa štandardov v Európe. Vraj ak ich pomiešajú s majoritou, tak sa to určite naučia a zmenia sa ich gény na Slovanské. Nemecká kancelárka prilákala do našej kocúrkovskej únie už milióny Afričanov a tvrdí nám, že to bude v pohode. Pani Angela si asi myslí, že keď privezie do Európy z africkej savany pruhované zebry, stanú sa z nich postupne ťažné kone. Že keď zapriahne k nášmu Pejkovi zebru, začne ťahať voz. Možno si myslí, že ak sa spolu spária, vznikne z toho štajerák. Na samotnej zebre, samozrejme, nie je vôbec nič zlé ani škaredé. Možno sa mýlim, môj názor je, že zo zebry bude aj v desiatej generácii vždy len zebra. Najlepšie sa tej zebre stane, ak sa bude aj ďalej slobodne preháňať na pláňach Afriky… a nám tiež.

 

– Pán premiér Matovič k nám priniesol vakcínu s názvom „Sputnik“… a hneď potom z vlády vyletelo niekoľko ministrov. 

 

_____

PROGRAM NA DNES

 

KMEŇ ANDROMEDA: Pán premiér Matovič zabráni hroziacej pandémii. Sci-fi.

 

DUEL: Napínavá relácia, ktorú už rok sleduje celá krajina. Súťažiaci páni – Matovič a Sulík – po sebe neustále strieľajú. Guľky sa však od nich odrážajú do publika.

 

ŽIVÁ PANORÁMA: Kamera pomaly švenkuje po členoch našej vlády. Zo záberov však nie je jasné, či sú v popredí alebo stoja na horizonte.

 

SLOVANIA: Dokumentárny seriál. Naši predkovia žili podobne, ako my v súčasnosti. Oni boli zberači a lovci v lese, my v supermarkete.

 

ZLATÉ ČASY: Spomíname na totalitu, finančnú krízu, na našich premiérov aj prezidentov. Všetko je lepšie, ako Corona.

 

_____

GÉNIUS LOCI ODPOVEDÁ 

 

OTÁZKA: Prečo chce pán premiér stále testovať všetkých voličov na covid?

ODPOVEĎ: Pri odbere vzorky nám vlastne, zaškolený personál doťahuje mozgové závity.

 

OTÁZKA: Prečo ženy tak flákajú domáce práce, výchovu detí, pri sexe sa doslova ulievajú, nič sa im nepáči, všetko ofrflú… a nadávajú aj na hlavu rodiny?

ODPOVEĎ: Manželstvo berú ako zamestnanie, myslia si, že doma sú v robote… aj na šéfa sa patrí nadávať.

 

 

marián ferenc, zuzana smatanová a pejko – ako posledný


_____