Nie je nič horšie, ako rýchla zmena k lepšiemu

6. decembra 2021, Viliam Kusi, TROCHU MENEJ VÁŽNE 2

Veľmi rýchle zmeny v spoločnosti nazývame revolúcia. Muži s horúcimi hlavami, tzv. lídri, vtedy vždy z tribún sľubujú ľudu bratstvo, rovnosť, slobodu a blahobyt. Žiadna revolúcia v histórii ľudstva však v konečnom dôsledku nič dobrého nepriniesla. Zvyčajne potom nasleduje občianska vojna a rozvrat štátu. V prípade Ukrajiny aj rozpad. Počas Veľkej Francúzskej revolúcie vynašli gilotínu. Počas Maďarskej revolúcie v meruôsmom roku „košútove šibenice“. Po Veľkej októbrovej gulagy. 

Počas Nežnej revolúcie, pred neuveriteľnými 30-timi rokmi, sme verili v svetlé zajtrajšky tak, ako malé deti na Ježiška. Dúfali sme, že rýchlo budeme všetci šťastní a bohatí. Naše hospodárstvo sa ale prepadlo hlboko do mínusu. Priemernú životnú úroveň z roku 89 sme vraj už dosiahli. Ťažko uveriť… (Niektorí možno áno.) Poučenie z revolučného vývoja v spoločnosti znie: NIEJE NIČ HORŠIE, AKO RÝCHLA ZMENA K LEPŠIEMU. 

 

 

ZLATÝ PUTIN 

Ruská Federácia je rozľahlá, rôznorodá a rozporuplná krajina. Dúfajme, že tam tak skoro demokracia nenastane. Ak raz naozaj bude v Rusku sloboda, to sa, jednoducho, nemôže skončiť dobre. 

 

 

HRDINOVIA NAŠICH ČIAS 

Nemecká armáda začala obsadzovať Slovensko v auguste 1944. Preto aj povstanie muselo vypuknúť v auguste, ako je známe. Červená armáda v tom čase už vytlačila Nemcov od Volgy až po Karpaty. Spojenci na západnom fronte oslobodili väčšinu Francúzska a Talianska. V tejto situácii mnohým našincom napadlo, že budú s cudzou, okupačnou armádou spolupracovať. Iste sa im to vtedy zdalo ako dobrý nápad. Bolo však veľa Slovákov, ktorí to odmietli. Nasadili aj svoje zdravie a životy, aby votrelcov z krajiny vyhnali. 

Každá ťažká doba potrebuje hrdinov. Našu otčinu dnes obsadil vírus Covid-19. Ľud v súčasnosti vie, že očkovanie vakcínou môže mať v niektorých prípadoch vedľajšie účinky. Tak ako iné očkovania, ktoré sme v živote absolvovali. Všetci, ktorí sa dajú zaočkovať, sú hrdinovia. Podstupujú riziko v prospech celku, v prospech celého národa. Zúčastňujú sa POVSTANIA proti Covidu-19. Aby náš život a hospodárstvo ďalej fungovalo a rozkvitalo. Chránia slabých a chorých, deti, ženy, tehotné ženy. Áno, v konečnom dôsledku aj kolaborantov s Covidom. Takí čo sa nedajú zaočkovať, nasadzujú svoje zdravie a životy len sami za seba. Myslia si, že sa dajú zaštepiť tí druhí a oni sa len zase zvezú na cudzích chrbtoch. Aj takých ľudí každá doba má. Čakajú zrejme na lepšie, bezpečnejšie a účinnejšie vakcíny, ktoré sú ohlásené v budúcnosti. Možno čakajú na dokonalú vakcínu. Bez ohľadu, či to naša malá krásna krajinka utiahne, alebo na to zakape. 

 

 

Aj ty môžeš urobiť niečo pre celé ľudstvo. Daj sa zaočkovať!

 

_____

 

TV PROGRAM NA DNES 

 

STEP BY STEP: Dokument. Krajina, ktorá rieši iba prešľapy politikov, prešľapuje na mieste.

 

MATRIX: Horor v štátnych počítačoch. Systém zrejme vôbec netuší, koho doteraz sestričky zaočkovali. Do covidovej lotérie… o tretiu dávku… na vydanie covidpasu… sa treba vždy znova a znova prihlasovať. A o rôzne samozrejmosti posielať žiadosť. 

 

SÁM VOJAK V POLI: Seriál. Pán premiér v televíznych debatách nemá páru.

 

MY FAIR LADY: Dráma. Pani prezidentka na tlačových besedách hovorí vždy ako dáma. Ak sa však teraz vyjadruje o protipandemických opatreniach, tak pri tom búcha topánkou do rečníckeho pultu. 

 

TICHÁ RADOSŤ: Tlačovka. Opozícia informuje o nezdaroch vlády. 

 

_____

 

GÉNIUS LOCI ODPOVEDÁ

 

OTÁZKA: Trochu sa bojím očkovania, vakcína môže mať vedľajšie účinky. Čo mám robiť?

ODPOVEĎ: Stačí si vybrať. Vakcína má vedľajšie účinky… aj Covid-19 má vedľajšie účinky.

 

OTÁZKA: Ženy majú zväčšené rečové centrum v mozgu?

ODPOVEĎ: Áno. Muži majú zmenšené rečové centrum a teda zväčšené všetky ostatné centrá. 

 

_____

 

MORGENSHTERN (vynález šialeného vedca, alternatívna zbraň alebo konečne nový štýl v populárnej hudbe) 

Ruská pop-music, priznajme, za tou americkou stále trošku zaostáva. Všimli si to aj v moskovskom Kremli. Sám Vladimír Vladimírovič inicioval v tejto veci významný prielom. Prvou lastovičkou je projekt s príznačným názvom „morgenshtern“. Je to v podstate robot s ľudskou tvárou vyrobený v Číne. Spevák-robot má už na prvý pohľad v softvéri ešte veľa múch, ktoré treba vychytať. Je to ale pochopiteľné, jedná sa o prototyp. Inak, myslím, sľubný pokus. Vždy sa však nájdu aj neprajníci! Hovoria, že „morgenshtern“ je len ďalšia hybridná zbraň z východu :) 

 


 

morgenshtern – youtube 

_____