Založ si blog

Nie je nič horšie, ako rýchla zmena k lepšiemu

Veľmi rýchle zmeny v spoločnosti nazývame revolúcia. Muži s horúcimi hlavami, tzv. lídri, vtedy vždy z tribún sľubujú ľudu bratstvo, rovnosť, slobodu a blahobyt. Žiadna revolúcia v histórii ľudstva však v konečnom dôsledku nič dobrého nepriniesla. Zvyčajne potom nasleduje občianska vojna a rozvrat štátu. V prípade Ukrajiny aj rozpad. Počas Veľkej Francúzskej revolúcie vynašli gilotínu. Počas Maďarskej revolúcie v meruôsmom roku „košútove šibenice“. Po Veľkej októbrovej gulagy. 

Počas Nežnej revolúcie, pred neuveriteľnými 30-timi rokmi, sme verili v svetlé zajtrajšky tak, ako malé deti na Ježiška. Dúfali sme, že rýchlo budeme všetci šťastní a bohatí. Naše hospodárstvo sa ale prepadlo hlboko do mínusu. Priemernú životnú úroveň z roku 89 sme vraj už dosiahli. Ťažko uveriť… (Niektorí možno áno.) Poučenie z revolučného vývoja v spoločnosti znie: NIEJE NIČ HORŠIE, AKO RÝCHLA ZMENA K LEPŠIEMU. 

 

 

ZLATÝ PUTIN 

Ruská Federácia je rozľahlá, rôznorodá a rozporuplná krajina. Dúfajme, že tam tak skoro demokracia nenastane. Ak raz naozaj bude v Rusku sloboda, to sa, jednoducho, nemôže skončiť dobre. 

 

 

HRDINOVIA NAŠICH ČIAS 

Nemecká armáda začala obsadzovať Slovensko v auguste 1944. Preto aj povstanie muselo vypuknúť v auguste, ako je známe. Červená armáda v tom čase už vytlačila Nemcov od Volgy až po Karpaty. Spojenci na západnom fronte oslobodili väčšinu Francúzska a Talianska. V tejto situácii mnohým našincom napadlo, že budú s cudzou, okupačnou armádou spolupracovať. Iste sa im to vtedy zdalo ako dobrý nápad. Bolo však veľa Slovákov, ktorí to odmietli. Nasadili aj svoje zdravie a životy, aby votrelcov z krajiny vyhnali. 

Každá ťažká doba potrebuje hrdinov. Našu otčinu dnes obsadil vírus Covid-19. Ľud v súčasnosti vie, že očkovanie vakcínou môže mať v niektorých prípadoch vedľajšie účinky. Tak ako iné očkovania, ktoré sme v živote absolvovali. Všetci, ktorí sa dajú zaočkovať, sú hrdinovia. Podstupujú riziko v prospech celku, v prospech celého národa. Zúčastňujú sa POVSTANIA proti Covidu-19. Aby náš život a hospodárstvo ďalej fungovalo a rozkvitalo. Chránia slabých a chorých, deti, ženy, tehotné ženy. Áno, v konečnom dôsledku aj kolaborantov s Covidom. Takí čo sa nedajú zaočkovať, nasadzujú svoje zdravie a životy len sami za seba. Myslia si, že sa dajú zaštepiť tí druhí a oni sa len zase zvezú na cudzích chrbtoch. Aj takých ľudí každá doba má. Čakajú zrejme na lepšie, bezpečnejšie a účinnejšie vakcíny, ktoré sú ohlásené v budúcnosti. Možno čakajú na dokonalú vakcínu. Bez ohľadu, či to naša malá krásna krajinka utiahne, alebo na to zakape. 

 

 

Aj ty môžeš urobiť niečo pre celé ľudstvo. Daj sa zaočkovať!

 

_____

 

TV PROGRAM NA DNES 

 

STEP BY STEP: Dokument. Krajina, ktorá rieši iba prešľapy politikov, prešľapuje na mieste.

 

MATRIX: Horor v štátnych počítačoch. Systém zrejme vôbec netuší, koho doteraz sestričky zaočkovali. Do covidovej lotérie… o tretiu dávku… na vydanie covidpasu… sa treba vždy znova a znova prihlasovať. A o rôzne samozrejmosti posielať žiadosť. 

 

SÁM VOJAK V POLI: Seriál. Pán premiér v televíznych debatách nemá páru.

 

MY FAIR LADY: Dráma. Pani prezidentka na tlačových besedách hovorí vždy ako dáma. Ak sa však teraz vyjadruje o protipandemických opatreniach, tak pri tom búcha topánkou do rečníckeho pultu. 

 

TICHÁ RADOSŤ: Tlačovka. Opozícia informuje o nezdaroch vlády. 

 

_____

 

GÉNIUS LOCI ODPOVEDÁ

 

OTÁZKA: Trochu sa bojím očkovania, vakcína môže mať vedľajšie účinky. Čo mám robiť?

ODPOVEĎ: Stačí si vybrať. Vakcína má vedľajšie účinky… aj Covid-19 má vedľajšie účinky.

 

OTÁZKA: Ženy majú zväčšené rečové centrum v mozgu?

ODPOVEĎ: Áno. Muži majú zmenšené rečové centrum a teda zväčšené všetky ostatné centrá. 

 

_____

 

MORGENSHTERN (vynález šialeného vedca, alternatívna zbraň alebo konečne nový štýl v populárnej hudbe) 

Ruská pop-music, priznajme, za tou americkou stále trošku zaostáva. Všimli si to aj v moskovskom Kremli. Sám Vladimír Vladimírovič inicioval v tejto veci významný prielom. Prvou lastovičkou je projekt s príznačným názvom „morgenshtern“. Je to v podstate robot s ľudskou tvárou vyrobený v Číne. Spevák-robot má už na prvý pohľad v softvéri ešte veľa múch, ktoré treba vychytať. Je to ale pochopiteľné, jedná sa o prototyp. Inak, myslím, sľubný pokus. Vždy sa však nájdu aj neprajníci! Hovoria, že „morgenshtern“ je len ďalšia hybridná zbraň z východu :) 

 


 

morgenshtern – youtube 

_____

Patty Pravo – ak ťa stratím, P. P. Arnold – nastal ten čas

25.12.2023

patty pravo zdroj obr. Na začiatku apríla 1948 sa v Taliansku narodilo dievčatko so zelenými očkami. Nicolettka Strambelli. Neviem prečo ale vyrastala u starých rodičov. V Benátkach. Počul som, že to vraj bola veľmi chudobná rodina. Zrejme tam bývali v nejakom starom, vlhkom dome. Na konzervatóriu Nicoletta 4 roky hrala na klavír a učila sa dirigovať orchester. Keď mala [...]

Vojdi do môjho srdca, Pola Raksa, Ukrajina má talent, Tmavá noc, Slot, Syn bolesti

08.05.2023

vojdi do môjho srdca Pred štyridsiatimi rokmi naša štátna televízia natáčala videoklipy (teraz už nie). Boli vysielané raz za týždeň v programe Triangel. Páčila sa mi hlavne Marcela Březinová. Tá pesnička je tiež veľmi pekná, objavná a moderná. OK Band – „Říkáš, že jsme si souzeni“ (1984) _____ Pola Raksa Herečka [...]

Husičky a Veronika. Kristínky. Daneliya. Barbara. Peter a víly

28.04.2023

Veronika Rabada – Husičky _____ chrystyna solovij Kristínka spieva praobyčajné Lemko-Rusínske ľudovky, pritom ale celá horí. To mladé dievča spieva rukami, nohami, celým svojim ukrajinským telom a celou svojou širokou ukrajinskou dušou. Mystickým výrazom a zanietením dostáva do tranzu aj plne vypredané štadióny. „Христина [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Viliam Kusi

satira, básňički, kresbički, pesňički (píšem kusou slovenčinou)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 265
Celková čítanosť: 979046x
Priemerná čítanosť článkov: 3695x

Autor blogu