:) stretnutie premiérov v Komárne 1 ( fikcia )

23. marca 2010, Viliam Kusi, TROCHU MENEJ VÁŽNE

 
Stretnutie premiérov Slovenska a Maďarska, pánov g90Fica a Gyurcsánya sa konalo už pred viac ako dvomi rokmi. Materiály týkajúce sa tejto dejinnej udalosti však boli odtajnené až v súčasnosti.

Pán predseda vlády Maďarska Gyurcsány dlho nevedel nájsť na svojej mape Bratislavu hlavné mesto Felvidéku. Na rozhovor s našim pánom premiérom Ficom o geografických názvoch si teda nakoniec vybral mestečko severné Komárno. Premiérom sa podarilo objasniť veľa medzinárodných nedorozumení. Tajný záznam rozhovoru hovorí jasnou rečou:
  
Gyurcsány: „Ak sa žiaci nenaučia zemepisné názvy správne, môžu mať potom neskôr pri uplatnení na trhu práce v Maďarsku problémy.

Fico: „To je pravda, na to som nemyslel!“

Gyurcsány: „Na východe Felvidéku sa objavila rota vojakov v starých ošúchaných uniformách, boli to ale veteráni z 2. svetovej vojny, ktorí doteraz blúdili v mestských lesoch Kráľovského Chlmca.“

Fico: „Naozaj boli trochu dezorientovaní!“

Gyurcsány: „V Dunajskej Strede zaznelo z úst fanúšikov Ferencvárošu pár hanlivých vyjadrení, tie však adresovali rozhodcovi futbalového zápasu.

Fico: „Ale tvoji fanúšikovia Ferenc, chceli obsadiť susedný sektor a na to sme tu trochu citliví!“
  
Rozhovor sa na žiadosť premiéra Fica nekonal ráno, na obed ani večer. Na slávnostnej tabuli, z miestnej maďarskej školy, bola iba desiata. Bagety zabezpečil bufet na železničnej stanici v Komárne. Obaja premiéri boli na následnej pretiahnutej tlačovej besede pravdepodobne už poriadne hladní.
 
 
gy_f620 
 
predchádzajúci článok ………. nasledujúci