Založ si blog

fantasy: Dobré správy

(Fejtón o bozkoch a ich následkoch.)

Košútovo námestie v Budapešťi

Košútovo námestie v Budapešťi

 
BUDEME SA BOZKAŤ ALEBO …

Vo svete sú známe viaceré druhi bozkov. Naozaj nezabudnuteľní je takzvaní maďarskí, pred bozkávaňím sa jedia feferónki. Kombináciu maďarského a francúzskeho bozku veľmi neodporúčam. Francúzsko- maďarskí bozk inam ako na ústa, už vôbec nie.
V Budapešťi sa súčasne bozkávalo presne 6400 párov. (Na akí spôsob sa mladé páriki bozkávali o tom už agentúri mlčia.) Maďari sú teda aj v bozkávaňí najlepší. Zase prekonali rekord ktorí držali Filipínci. Maďarsko a Filipíni sa takto už roki striedajú vo vedeňí a Guinessovu kňihu rekordov treba neustále prepisovať.
Tento súboj však Maďari perspektívne, ňikdi nemôžu vihrať. Filipíni majú totiž 50 miliónov obivateľov a Maďarsko len 10. Mi Slováci bi sme im s tím teda mohli trochu pomôcť. Čo tak zorganizovať spoločné bozkávanie sa cez Slovensko-maďarskú hraňicu? Dá sa vimislieť niečo krajšie, niečo lepšie na vijadrenie našich vzájomních simpatií!? O tom už, čo otrčí našim južním susedom, nech rozhodne každí sám. Záleží teda len na každom z nás, či sa budeme navzájom bozkať … alebo bozať.


YouTube Direkt

 

BOZKI BOSNI

V meste Tuzla sa bozkávalo 7000 párov.

V meste Tuzla sa bozkávalo 7000 párov.

Zápis do Guinessovej kňihi rekordov o hromadnom bozkávaňí v Budapešťi, ešte aňi nezaschol a už je prekonaní. Najviac na celom svete sa už nemajú raďi Maďari, dobrá správa prišla tentoraz z úplne nečakanej strani. Najviac ľuďí súčasne sa bozkávajúcich bolo v Bosne a Hercegovine. Dobrá správa to však je samozrejme nie preto, že tromfli Maďarov ale preto, že sa tam bozkávali Bosniaci s Chorvátmi a Srbmi, pravoslávni s mohamedánmi a katolíkmi. Proste Bosna sa tam bozkávala s Hercegovinou a naopak. Včera sa nenávideli, dnes sa bozkávajú a zajtra sa už budú možno, hromadne milovať. Dokážeme to aj mi tu v strednej Európe? (zdroj)
 
TUTKAJME S ROZUMOM

Niektoré kresťanské kruhi asi potratili rozum. Pripravili nám najväčšiu bilbordovú kampaň, za posledních 2000 rokov, ktorá zaskočila celí civilizovaní svet. Spôsobení šok prebral z letargie aj organizácie zamerané proti zvišujúcemu sa počtu dopravních nehôd na cestách, vojnovím konfliktom, násiliu páchanému na ženách a trestním činom vôbec. So zobrazeními veľkími roztrhaními telami a s nádejou, že nás šokujú sa teda v budúcnosťi budeme asi stretávať častejšie.

Matka celej reklamnej akcie pani Trtková je však na seba hrdá a neviďí na celej záležitosťi ňič zlé. Fotografia ktorou obšťastňila celé Slovensko (najmä deťi) visí vraj zarámovaná aj v jej obívačke.

foto z akcie "Kondóm pre pápeža" v Prahe

foto z akcie "Kondóm pre pápeža" v Prahe

Paňi Trtková však sľúbila, že proti potratom už bude bojovať iba propagáciou antikoncepcie. Tá ktorú sama používa je vraj naozaj „tutovka“ a to je mislím dobrá správa. (viac)

Na záver „banánová“ rada pani Trtkovej:

   Potratom známa je príčina
   bozkom sa všetko začína.
   Mislite na to prosím vás
   keď začujete láski hlas.
   Príbeh má potom známi dej
   keď nemáš kondóm neondzej.
 
predchádzajúci článok ……… nasledujúci

Patty Pravo – ak ťa stratím, P. P. Arnold – nastal ten čas

25.12.2023

patty pravo zdroj obr. Na začiatku apríla 1948 sa v Taliansku narodilo dievčatko so zelenými očkami. Nicolettka Strambelli. Neviem prečo ale vyrastala u starých rodičov. V Benátkach. Počul som, že to vraj bola veľmi chudobná rodina. Zrejme tam bývali v nejakom starom, vlhkom dome. Na konzervatóriu Nicoletta 4 roky hrala na klavír a učila sa dirigovať orchester. Keď mala [...]

Vojdi do môjho srdca, Pola Raksa, Ukrajina má talent, Tmavá noc, Slot, Syn bolesti

08.05.2023

vojdi do môjho srdca Pred štyridsiatimi rokmi naša štátna televízia natáčala videoklipy (teraz už nie). Boli vysielané raz za týždeň v programe Triangel. Páčila sa mi hlavne Marcela Březinová. Tá pesnička je tiež veľmi pekná, objavná a moderná. OK Band – „Říkáš, že jsme si souzeni“ (1984) _____ Pola Raksa Herečka [...]

Husičky a Veronika. Kristínky. Daneliya. Barbara. Peter a víly

28.04.2023

Veronika Rabada – Husičky _____ chrystyna solovij Kristínka spieva praobyčajné Lemko-Rusínske ľudovky, pritom ale celá horí. To mladé dievča spieva rukami, nohami, celým svojim ukrajinským telom a celou svojou širokou ukrajinskou dušou. Mystickým výrazom a zanietením dostáva do tranzu aj plne vypredané štadióny. „Христина [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Viliam Kusi

satira, básňički, kresbički, pesňički (píšem kusou slovenčinou)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 265
Celková čítanosť: 978947x
Priemerná čítanosť článkov: 3694x

Autor blogu