Založ si blog

Čo vy na to, pán Cruchot? !

cruchot150cb
ŽANDÁR VO VÍSLUŽBE ODPOVEDÁ

Nazbieralo sa mi tu zase pár otázok od zvedavích čitateľov. Posielajú mi ich cez odkazi autorom na blogu ale aj iními cesťičkami. Najvišší čas zájsť za niekím kompetentním, ktorí vie odpoveď na každú otázku. Odchádzam teda zase za susedom na 2. poschoďie, bívalím policajtom z francúzskeho mesta Saint – Tropez, pánom Ludovicom Cruchotom.

1. otázka: Požičiavať peňiaze za úrok višší ako 20% je vraj podľa vládi úžera. Má naša vláda aspoň v tomto pravdu?
Peter Pilier – Mostová pri Galante
odpoveď: Vláda ak chce zakázať úrok nad 20% tak má 100%-nú pravdu. Takí visokí úrok je naozaj nekresťanskí a iné náboženstvá predsa nebudeme podporovať.

2. otázka: Existuje na svete ešte nejakí prírodní národ?
Imrich Szelepcsényi – Dunajská Sobota
odpoveď: Áno, veru ešte je takí! Napr. v časoch keď na okolí Karpatskej kotlini vzňikalo asi 10 novích štátov, zaujímal sa len o prírodu a ekológiu.

3. otázka: Je to pravda, že rusínčina nemá dĺžne?
Sandokan Mišigar – Žalobín
odpoveď: Na základe Vášho udaňia som zahájil rozsiahle pátraňie. Všetki chíbajúce Rusínske dĺžne som našiel u západoslovákóv.

4. otázka: Ako ďalej s tími zdravotními poisťovňami pán žandár?
I. Uhliarik: Braťislava
odpoveď: Ak Vás trápi to, že poisťovne budú mať zisk, ľahká pomoc. Len treba uzákoňiť, že poistenci budú zároveň aj akcionármi poisťovne.

5. otázka: Vláda vraj pripravuje projekt nového 4. piliera k dôchodkovej reforme. Ňie je tích pilierov už akurát dosť, ňie je to zase iba nejaké nedorozumeňie?
M. Paveleková – Most pri Braťislave
odpoveď: Naša skvelá vláda naozaj plánuje oživiť stavebňíctvo, ktoré tá minulá, hrozná vláda, takmer úplne zdecimovala.

6. otázka: Počul som, že o pár rokov sa už všetko bude virábať v Číne. Kam to všetko speje?
Laco Lang – Družstevná pri Hornáde
odpoveď: Každá firma jednoducho musí ísť do Číni pretože konkurencia je už tam a virába lacnejšie. EÚ však vraj už stavia okolo seba ochranní múr z rôznich predpisov a nariadeňí. Cez tento papieroví „čínski múr“ sa k nám už asi čínski tovar tak ľahko nedostane. Jeďine ak načierno!

7. otázka: Hovorí Hedviga M. pravdu?
J. Packa – Sereď pri Močenku
odpoveď: Jedna ľudová múdrosť hovorí, že lož má krátke nohi, ale u Hedvigi môžeme pozorovať nohi súmerné a dlhééé. Aj keď si možno trošku vimíšľa, náš francúzski prezident Sarkozi jej verí každé slovo. Hedviga je proste pekná baba a všetci si o ňu teda radi obťierajú svoje jaziki. Ja osobne, sa jej už viac naozaj nechcem dotíkať, o Hedvige sa ma prosím, už nič nepítajte.

8. otázka: Aj podľa nového ministra zdravotňíctva sa k odbornému lekárovi asi dostaneme len cez jeho mŕtvolu alebo obvoďáka. Čo bi ste v tomto prípade poraďil?
P. Zajac – Predná Hora
odpoveď: Hovorí sa, že menej je ňiekedi viac. V tomto prípade bi bolo možno lepšie kebi pán minister nerobil vôbec ňič.

9. otázka: Ako sa pozeráte pán žandár na klonovaňie človeka?
J. Slota – Slopná pri Žiline
odpoveď: Viďím v tom jedinú spásu pre ľudstvo. Pri súčasnom spôsobe rozmnožovaňia, väčšinou nevihrá tá najmúdrejšia spermia ale tá, ktorá je proste v správnom čase, na správnom mieste.

10. otázka: Aj u nás sú takí lekári ako Dr. House?
Cory Doctorow – Lekárovce
odpoveď: Áno, ňiektorí sú presne takí … arogantní.

– Tušil som, že keď navšťívim pána žandára, nebudem veďieť tak ľahko odísť. S pánom Cruchotom sme si pozreli kazetu s jeho domácim videom, ešte z čias mladosťi. Je to až neuveriteľné ale tento neohrození ochranca zákona bol, samozrejme ešte pred vstupom do služieb francúzskej polície, rovnako neohrozením pitliakom. Potom mi ešte pustil, už dosť obohranú platňu, nejakej malej speváčki, ktorá ale vraj patrí medzi jeho najzamilovanejšie:


YouTube Direkt


YouTube Direkt


YouTube Direkt  


YouTube Direkt

predchádzajúci článok ………. nasledujúci

Patty Pravo – ak ťa stratím, P. P. Arnold – nastal ten čas

25.12.2023

patty pravo – ak ťa stratím, bábika zdroj obr. Na začiatku apríla 1948 sa v Taliansku narodilo dievčatko so zelenými očkami. Nicolettka Strambelli. Neviem prečo ale vyrastala u starých rodičov. V Benátkach. Počul som, že to vraj bola veľmi chudobná rodina. Zrejme tam bývali v nejakom starom, vlhkom dome. Na konzervatóriu Nicoletta 4 roky hrala na klavír a učila sa [...]

Vojdi do môjho srdca, Pola Raksa, Ukrajina má talent, Tmavá noc, Slot, Syn bolesti

08.05.2023

vojdi do môjho srdca Pred štyridsiatimi rokmi naša štátna televízia natáčala videoklipy (teraz už nie). Boli vysielané raz za týždeň v programe Triangel. Páčila sa mi hlavne Marcela Březinová. Tá pesnička je tiež veľmi pekná, objavná a moderná. OK Band – „Říkáš, že jsme si souzeni“ (1984) _____ Pola Raksa Herečka [...]

Husičky a Veronika. Kristínky. Daneliya. Barbara. Peter a víly

28.04.2023

Veronika Rabada – Husičky _____ chrystyna solovij Kristínka spieva praobyčajné Lemko-Rusínske ľudovky, pritom ale celá horí. To mladé dievča spieva rukami, nohami, celým svojim ukrajinským telom a celou svojou širokou ukrajinskou dušou. Mystickým výrazom a zanietením dostáva do tranzu aj plne vypredané štadióny. „Христина [...]

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Viliam Kusi

satira, básňički, kresbički, pesňički (píšem kusou slovenčinou)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 265
Celková čítanosť: 983726x
Priemerná čítanosť článkov: 3712x

Autor blogu