Založ si blog

Mr. President

 gasparovic
Dear Mr. President
 
reportérka Zlaťica: Nachádzame sa práve v prezidentskej záhrade. Nehnevajte sa pán prezident, že Vás ruším pri každodennom relaxe. Zaujímalo bi ma … zúčastňíte sa referenda?
 
prezident: Áno iste, rád vijadrím svoj názor, veď niekto musí biť aj proťi. Do volebnej miestnosťi však nepôjdem hneď, chvíľu si počkám, abi som sa nakoňiec celého referenda nezúčastňil iba sám. Mislím, že to bi nebolo správne, to bi sa potom každí dozvedel, ako som hlasoval.
 
Zlaťica: Pred prezidentskími voľbami ste sa netajil svojou politickou orientáciou. Zmenilo sa odvtedi ňiečo?
 
prezident: Mislím, že aňi nie, viete ja zo zásadi vždi podporujem vládne strani, najme však paňi podpredsedňíčku smeru Ivetku. Ale prepáčte, trochu si už tie strani a funkcie mílim. Ivetka je skvelá premiérka, prezidentovanie bi ale asi len ťažko zvládala.
 
Zlaťica: Vaše funkčné obdobie sa takmer krije s mandátom súčasnej vládi, ak ju budete podporovať viac, máte zase zaistení klídek a pohodu.
 
prezident: To je pravda … ale čo ak budú predčasné voľbi?!
 
Zlaťica: Vraj ste sa stále úplne nevzdal mišlienki, presťahovať sa do Rusoviec?
 
prezident: Kaštieľ v Rusovciach je môj osobní víber. Budem mať odťiaľ na skok do práce a neďaleko pri jazere je nudistická pláž. Choďím tam občas pozorovať ako žijú naši občaňia s holími zadkami. Rusovce sú malá deďinka, kedisi osídlená Chorvátmi alebo Srbmi. Prepáčte stále si to mílim. Ich duch tam prebíva do dnešních čias a mne je to naozaj veľmi simpatické.
 
Zlaťica: Je kríza, všetci šetríme, vláda aj parlament, našiel ste nejaké rezervi aj Vi?
 
prezident: Samozrejme, hlava musí ísť príkladom! Tu v prezidentskej záhrade už šetríme jedného pracovňíka. V minulom volebnom období som si bol napr. za vaše peňiaze, pozrieť olimpijské hri v Pekingu a to je práve na opačnej strane zemegule. Teraz v čase krízi pôjdem na olimpiádu, len toť do Londína.
 
Zlaťica: Akí je Váš názor na veľkú Čínu?
 
prezident: Čína nie je žiadna červená pustaťina, žltích Číňanov je asi 300 x viac ako Slovákov. Nebude to už dúfajme dlho trvať a aj tu iste zvíťazí demokracia ako si to všetci zbožne želáme. Každá roďinka bude mať, zase povoleních tradičních desať deťí a to doma v Číne ako aj iste všade na svete, kam bude môcť slobodne vicestovať.
 
Zlaťica: Čínske olimpijské hri sa Vám páčili?
 
prezident: Bol to projekt megalománie! Rovnako ako napr. vodné ďielo na Dunaji, ktoré sa tak nepáči našim južním susedom. Ja osobne sa teším až na maličkú, ekologickú olimpiádu v Budapešťi, ktorá na ich usporiadaňie neustále kandiduje.
 
Zlaťica: Váš názor na bívalého kolegu od susedov? Prezident Šójom, ako je známe, sa vôbec nechcel stretnúť so žiadnim našim ústavním čiňiteľom.
 
prezident: Domnievam sa, že pán Šójom bi sa asi aj veľmi rád s nejakím čiňiteľom od nás stretol, ja a aňi ňikto z vládi, sme ho však nepozvali na súkromnú návštevu.
 
Zlaťica: Ďakujem za rozhovor.
 
prezident: Ďakujem za príležitosť, prezentovať svoje najtajnejšie mišlienki. Ja si teda zase založím na uši slúchadlá svojho starého walkmana a pustím kazetu, ktorú mi požičal bívalí najlepší kamarát Vlado. Dokončím okopávku kveťinového záhonu, potom sa odoberiem pomali, dôstojne do svojej kancelárie. Budem uvažovať, ktorú stranu to mám vlastne teraz podporovať.
 
 

 
Mr. president
 
 
 
 
 

YouTube Direkt
 


YouTube Direkt
 


YouTube Direkt
 


YouTube Direkt

 

YouTube Direkt
 
predchádzajúci článok ………. nasledujúci

Patty Pravo – ak ťa stratím, P. P. Arnold – nastal ten čas

25.12.2023

patty pravo – ak ťa stratím, bábika zdroj obr. Na začiatku apríla 1948 sa v Taliansku narodilo dievčatko so zelenými očkami. Nicolettka Strambelli. Neviem prečo ale vyrastala u starých rodičov. V Benátkach. Počul som, že to vraj bola veľmi chudobná rodina. Zrejme tam bývali v nejakom starom, vlhkom dome. Na konzervatóriu Nicoletta 4 roky hrala na klavír a učila sa [...]

Vojdi do môjho srdca, Pola Raksa, Ukrajina má talent, Tmavá noc, Slot, Syn bolesti

08.05.2023

vojdi do môjho srdca Pred štyridsiatimi rokmi naša štátna televízia natáčala videoklipy (teraz už nie). Boli vysielané raz za týždeň v programe Triangel. Páčila sa mi hlavne Marcela Březinová. Tá pesnička je tiež veľmi pekná, objavná a moderná. OK Band – „Říkáš, že jsme si souzeni“ (1984) _____ Pola Raksa Herečka [...]

Husičky a Veronika. Kristínky. Daneliya. Barbara. Peter a víly

28.04.2023

Veronika Rabada – Husičky _____ chrystyna solovij Kristínka spieva praobyčajné Lemko-Rusínske ľudovky, pritom ale celá horí. To mladé dievča spieva rukami, nohami, celým svojim ukrajinským telom a celou svojou širokou ukrajinskou dušou. Mystickým výrazom a zanietením dostáva do tranzu aj plne vypredané štadióny. „Христина [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Viliam Kusi

satira, básňički, kresbički, pesňički (píšem kusou slovenčinou)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 265
Celková čítanosť: 983007x
Priemerná čítanosť článkov: 3709x

Autor blogu