Založ si blog

Ak sa dlho

Džingischán– Ak sa dlho hráme na počítači, občas sa prehreje, potom prestane fungovať a môžeťe s ňím robiť, čo chcete, na ňič nereaguje. Prečo hovoríme v takom prípaďe, že zamrzol, keď je celkom evidentné, že sa zapjekol?

– V súčasnosťi to má človek s holubičou povahou, ktorí aňi muche ňeublíži, naozaj ťažké. Ak ňje ste prefíkaní ako líška, úlisní ako hijena, ňemeňíťe farbu ako chameleón, ňemáte hrošju kožu a ňje ste na ľuďí pes, tak každí na vás útočí ako ďivá sviňa.

– Zdá sa mi, že všetko opakujeme po Amerike. Pri budovaňí našej mladej demokracie je to náš veľkí vzor. Veď demokraciu tam majú už približňe 300 rokov… a prvích 150 rokov budovaňja demokracie tam bolo otroctvo!

– Vijadreňja exministra Galka ňemajú v ňjektorích prípadoch, hlavu aňi pätu. Mislím, že pán Galko bi sa mal občas odpočúvať, že čo rozpráva. 

– Fajčeňje nám obmedzujú rôzne narjaďeňja, opíjať sa ale ešťe stále, vďaka Bohu, vláde a parlamentu, môžeme aj naďalej až do bezvedomja.

– Keď sa stretnú ňjektorí Slováci rozprávajú, že Maďari sú zlí a veďja to aj podložiť mnohími „argumentmi“. Keď si sadnú spolu ňjektorí Maďari, hovoria presne to isté o Slovákoch. Ak sú pohromade ňjektorí Rómovia vždi sa zhodnú na tom že všetci Gádžovia sú úplňe vimletí. 
_________________
údajňe povedali o eurovale

Mikloš: Veľkí čínskí múr sa ňeustále predlžoval, rozširoval a navišoval, až to krajinu úplne zrujnovalo.

Fico: Maginotova línia svoju funkciju veľmi neplňila. Podarí sa to eurovalu!?

Sulík: Čínski múr mal mať pre čínsku ríšu ochranní charakter, Džingischán so svojou armádou ho však obišiel. Euroval nás má ťjež chráňiť ale ja bi som ho najradšej obišiel.

Rafaj: Som šťastní, že v eurozóňe ňje je aj Maďarsko.

Figel: Euroval možno v ňjektorích krajinách finančnú krízu virješi, u nás však vládnu krízu spôsobil. 

Radičová: Moju vládu euroval úplňe privalil.

Bugár: V roku 1965 sme, pri hrozbe povodňe, hrádzu Dunaja ňeustále navišovali, ako teraz euroval, až kím sa nepretrhla.

Dzurinda: Hlavou múr a euroval ňeprebiješ.

Barroso: Som veľmi rád, že sa mi euroval nakoňjec podarilo presaďiť. Moja rodná krajina Portugalsko ho buďe potrebovať.

Klaus: V Českej republike zaveďjeme svoje vlastné euro.

Slota: Gréci sú tuční, majú krivé nohi a prišli na malích koňíkoch.
______________
TV šoki
 
Na Žitnom ostrove som navšťívil pána Bugára. Robí tu rôzne pokusi na zvjeratkách. Práve sledujem veľmi ňezvičajné správaňje psa Bodríka. Bodrík drží svojou labkou mačičku Cicku okolo pljec a ňeustále ju s láskou bozkáva. „Toto bi som raz chcel dokázať aj s našimi dvoma národmi“ povedal pán Bugár.


 
Jeden môj známi, s maďarskími koreňmi, všetko čo sa tíkalo Slovenska alebo Slovákov, hodnoťil vždi iba negatívne – teda čierňe. A naopak všetko čo sa ňejako dotíkalo Maďarska a Maďarov zhodnoťil ako dobré, správne a múdre – teda biele. (A to aj v takom prípaďe ak ňječo na Slovensku bolo zlé tak to isté bolo v Maďarku práve naopak, veľmi pozitívne.) Maďari sú naozaj veľmi rozumní, inteligentní ľuďia a toto bol určiťe a isťe iba jeďiní prípad. Čo sa ale tíka predpoveďe počasia, musím uznať, že v maďarskej televíziji je o trošku zaujímavejšja ako v našej STV.


_________________
reciklované obrázki
 
farár (alebo biskup), kráľ Matej (alebo Corvin Mátyás) a desiatky
farár: Mi chceme iba desjatok.
kráľ Maťej: Cirkev chce iba ďesjatok, náš ľud však plaťí ďesjatok aj štátnej správe, zdravotňíctvu, školstvu, armáďe, drábom… a ťjež ňjektorím úradňíkom na biatlonoví štadijón. 
 
Džingischán, Árpád, Ataturk
Džingischán: Mi, Tatári, sme v strednej Európe boli 2 roki… a potom sme odišli.
Atatürk: Mi, Turci, sme tu boli 150 rokov… a potom sme odišli.
Arpád: Mi, Maďari, sme tu už 1100 rokov …

Patty Pravo – ak ťa stratím, P. P. Arnold – nastal ten čas

25.12.2023

patty pravo – ak ťa stratím, bábika zdroj obr. Na začiatku apríla 1948 sa v Taliansku narodilo dievčatko so zelenými očkami. Nicolettka Strambelli. Neviem prečo ale vyrastala u starých rodičov. V Benátkach. Počul som, že to vraj bola veľmi chudobná rodina. Zrejme tam bývali v nejakom starom, vlhkom dome. Na konzervatóriu Nicoletta 4 roky hrala na klavír a učila sa [...]

Vojdi do môjho srdca, Pola Raksa, Ukrajina má talent, Tmavá noc, Slot, Syn bolesti

08.05.2023

vojdi do môjho srdca Pred štyridsiatimi rokmi naša štátna televízia natáčala videoklipy (teraz už nie). Boli vysielané raz za týždeň v programe Triangel. Páčila sa mi hlavne Marcela Březinová. Tá pesnička je tiež veľmi pekná, objavná a moderná. OK Band – „Říkáš, že jsme si souzeni“ (1984) _____ Pola Raksa Herečka [...]

Husičky a Veronika. Kristínky. Daneliya. Barbara. Peter a víly

28.04.2023

Veronika Rabada – Husičky _____ chrystyna solovij Kristínka spieva praobyčajné Lemko-Rusínske ľudovky, pritom ale celá horí. To mladé dievča spieva rukami, nohami, celým svojim ukrajinským telom a celou svojou širokou ukrajinskou dušou. Mystickým výrazom a zanietením dostáva do tranzu aj plne vypredané štadióny. „Христина [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Viliam Kusi

satira, básňički, kresbički, pesňički (píšem kusou slovenčinou)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 265
Celková čítanosť: 983702x
Priemerná čítanosť článkov: 3712x

Autor blogu