Založ si blog

Starého mládenca príhody a skúsenosti

Všetky články na blogu si vždy dôkladne celé prečítam. Všimol som si, že dobrí ľudia sem veľmi pekne píšu o svojich zážitkoch zo života. Rôznych trapasov som zažil tiež dosť, tak som si povedal, že aj ja niečo napíšem. Kým si ešte niečo pamätám. Niektorí neprajníci hovoria, že si už občas pletiem sny a túžby s hruškami a jablkami, ale neverte im. Ako starý mládenec najradšej zo všetkého spomínam na svoje frajerky. A tiež na kamaráta Arpáda. Raz sme sa spolu, len tak bez cieľa, túlali po Amerike. Arpád bol od ohnivej vody a štipľavej papriky celý červený. Všetci si iste mysleli, že je to môj červený brat.

Ani si už teraz nespomínam, náčelníkom ktorého kmeňa to vlastne bol. Súdiac podľa jeho povahy, iste pochádzal od Lakotov zo štátu Oklahoma.

Keď sme s Arpádom práve prechádzali cez New York, zbalila ma tam jedna veľmi šumná americká baba. Taká krv a mlieko. Tú krv aj mlieko berte prosím doslova, bola totiž čistokrvná. Čistokrvná černoška. Mal som teda istotu, že nie je Maďarka. Nemala vôbec ideálne miery 90-60-90. Obrovské prsia sa jej pod šaty ani nezmestili. Neustále jej spod nich vyskakovali do výstrihu. Inak sú ale veľké prednosti iste výhoda, ťahalo ju to vždy dopredu. Dá sa povedať, že chodila na ňadrový pohon. Volala sa Janetka Jacksonová. Veľmi rada spievala. Raz spievala na preplnenom štadióne, spolu s nejakým Justínom Timberlakom. Janetka krásne vyspevovala aj tancovala, tie jej nezbedné, vyskakovacie ňadrá sa však zase nezmestili do kože a podprsenky. Vždy ma poteší, ak sa stane trapas aj niekomu inému. S červeným Arpádom sme potom čiernu Janetu nevolali ináč len Ňadranka.

Raz dávno som letel lietadlom značky Con-cord z Hong-Kongu na Havaj. Medzi pasažiermi som stretol aj starého baróna Prášila a moju obľúbenú a zbožňovanú herečku Ginu Lollobrigidu. Barón Prášil ma veľmi nevzrušuje, Ginu som ale samozrejme hneď pozval do jedálenského vozňa. Na Gin a Coca-Colu. Príjemne sme sa porozprávali. No, bolo to už naozaj veľmi dávno, to sme boli obaja ešte mladí a pekní. 

Ona je mladá a pekná ešte stále, nedávno som ju videl v televízii. V tých zlatých časoch som ani netušil, že Gin je vlastne Džin a Coca-Cole sa hovorí Koka-Kola. Džinu (Lollobridžidu) som teda stále ponúkal Ginom, Coca-Colou a tiež tvrdými Spartami. Sparty som mal odložené práve na takéto vzácne príležitosti. Táto značka cigariet ju evidentne zaujala, zobrala si hneď dve. Jednu som jej pripálil benzínovým zapaľovačom po dedovi, druhú si dala za ucho. Iste som na ňu urobil dojem, lebo mi venovala svoju najkrajšiu fotografiu s vlastnoručným podpisom a 5 dolárov. Potom sa šla pozrieť do kabíny pilotov. Piloti sa s ňou tiež na niečom dobre zabávali. Tak sa smiali, že v Hono-lulu sa takmer nestrafili na letisko. Len-len že sme sa vtedy, všetci spolu aj s Ginou, hneď neokúpali v takom veľkom modrom oceáne. (foto 1 2)
_____________

génius Loci uvažuje

Najhoršie z nás sú na tom umelci. Okrem krízy hospodárskej, finančnej a stredného veku mávajú často aj krízu tvorivú.

– Ženy pozerajú rôzne televízne relácie o varení asi tak ako muži futbal. Niektorí muži sa športu tiež vôbec nevenujú.

– Niektorí ľudia nám ubližujú naozaj iba v dobrej viere.

– Keby sme mali letný čas aj v zime, šetrili by sme po celý rok.

– Hovorte iba o veciach, ktoré ľudia dokážu pochopiť.

– Priemyselné podniky aj veľa obcí máme už napojené na čističky odpadových vôd. Niektoré televízie nám však svoje splašky kydajú rovno do obývačky.

– Nesmieme dopustiť, aby majitelia zdravotných poisťovní mali zisk! Preto si tie ich poisťovne od nich odkúpime za stovky miliónov Euro.

– Myslím, že Ježiš Kristus asi nie je Boh. Keby bol Bohom, tak by sa na to, čo robí cirkev s jeho učením, iste nemohol len tak nečinne pozerať.

– Politici z vládnej strany, získali v parlamentných voľbách väčšinu hlasov… tak teraz majú to, čo chceli!

– V tej našej sekte ma to už nebaví! Samé zákazy, príkazy, obmedzenia. Radšej odídem a prihlásim sa do inej sekty.

______

z knihy džunglí

„Hroch sa najlepšie cíti v bahne. Najviac si lebedí v bahne veľkomesta. Hroch je na celom svete zákonom chránené veľké zviera. Nikto nemá takú hrubú kožu a takú veľkú hubu, ako hroch. Ak mu niečo hovoríš, vôbec ťa svojimi malými ušami nepočúva. Vždy v tom však nájde niečo zlé. Všetko, čo hodíš do hrocha, sa od jeho pružnej kože odráža a trafí ťa vždy presne. Ak do teba hroch hodí bahnom, nastav mu radšej aj druhé líce. Nad hrochom nezvíťazí ani zápasník sumo. Hroch svoje exkrementy rozmetá okolo seba chvostíkom. Nik nie je ušetrený. Spôsobuje mu to veľkú škodoradosť, inak sa vlastne tešiť ani nevie. Hroch loví iba v mútnej vode. Je v nej ponorený celý až po veľké nenásytné oči. Kadiaľ chodí hroch, tráva nerastie“ -skončil svoju reč Ká a ďalej sa nerušene vyhrieval na skale. Mauglí si všetko zapísal do pamäte. O chvíľu už kráčal cez džungľu k miestnej bažine.

_______________

žandár vo výslužbe odpovedá

V byte u pána Ludovica Cruchota to už dôverne poznám. Na stenách visia obrazy prímorského francúzskeho mestečka Saint-Tropez. Na jednom je zobrazená aj budova slávnej žandarmérie – posledného pôsobiska pána žandára. Aj zbierka zbraní mi je známa. Všade sa tu váľajú meče, kuše, samopaly a húfnica Zuzana. Aj Kaťuša mi je povedomá. Samozrejme, nechýba tu ani demižón pravého, domáceho vínka. Pán žandár nalial do pohárov na koštovku. Za jeden si dala s nami aj Kaťuša. Odpovede na zvedavé otázky čitateľov blogu sme teda tentoraz hľadali v trojici.

otázka: Čo myslíte, ako asi dlho trvá pánovi predsedovi KDH, kým sa vyspovedá?

odpoveď: Nuž, teraz si veru rýchlo ani neviem spomenúť, akého rúhania sa pán predseda KDH ešte nedopustil.

otázka: Prečo vláda z našich daní, podporuje aj nezodpovedné, neplánované rodičovstvo v sociálne odkázaných rodinách?

odpoveď: Myslím, že sa mýlite. Práve v odkázaných rodinách boli iste všetky deti naplánované a túžobne očakávané.

otázka: Je pravda, že nikto nie je doma prorokom?

odpoveď: Áno je to presne tak. Preto všetci proroci nesedeli doma, ale chodili po svete.

otázka: Ako zistíme v ktorých krajinách sa nedodržiavajú ľudské práva.

odpoveď: V otrokárskej spoločnosti sa stavali pyramídy a veľké chrámy. A všimnite si, v ktorých krajinách v súčasnosti, vyrastajú rôzne megastavby.

otázka: Prečo je u nás na úradoch taká veľká korupcia?

odpoveď: Už naši Slovanskí predkovia mali vo zvyku obetovať bohom.

otázka: Som už penzista a na pokožke sa mi objavili starecké hnedé fľaky. Ako sa ich zbaviť?

odpoveď: Mal by ste chodiť často do solária.

otázka: Prečo nám televízni zabávači rozprávajú stále 100 rokov staré vtipy?

odpoveď: Ak sa vtip rozpráva 100 rokov stále dokola, to pre vás nie je dostatočná záruka kvality?

otázka: Je v tom nejaký rozdiel, či máte šéfa alebo šéfku?

odpoveď: Rozdiel je možno iba v tom, že skákať okolo zadku nadriadenej je iste príjemnejšie.

otázka: Vždy som túžil po teplom miestečku. Takéto miestečká sú však stále obsadené, čo mám robiť?

odpoveď: Nemusíte ľutovať, z teplého miestečka sa človek veľmi ľahko dostane do chládku.

otázka: Prečo je Číňanov tak veľa?

odpoveď: Predkom mongoloidnej rasy vraj nie je Homo sapiens ale Homo erektus.

_______

retro správy

Bežný občania Slovenska a Maďarska udržiavajú medzi sebou čulé styky. A to je iste dobrá správa. Okrem maďarského prezidenta, môžeme všetci chodiť z Dolnej zeme na Felvidék a naopak, koľko sa nám len zažiada. Na Dunaji je v Prešporku viacero mostov a po Štúrovo sú ďalšie tri. Na rieke Ipeľ je ich tiež asi toľko a neustále sa stavajú ďalšie a ďalšie. A to je, verabože, naozaj veľmi pozitívne! Doprava a atmosféra je teda na juhu dosť hustá. Myslím že stačí ak poviem, že napr. v Komárne, jeden most už ani nestačí. Výstavbu mostov veľmi podporuje aj strana Most a Smer. Možno sa nám teda už podarí postaviť jeden most aj smerom na Rakúsko. S našimi bratmi Čechmi máme veľmi dobré spojenie, veď k nim môžeme jazdiť hneď šiestimi cestami. S veľkým Poľskom nás spájajú štyri. S východnými susedmi dve. Našim južným susedom želám aj naďalej všetko dobré, a aby tam u nich mali na Dunaji, aspoň toľko mostov, ako máme tých spoločných.

_________

program TV Hviezda (telemost)

15-ročná speváčka Radics Gigi / Georgína Radičová (víťazka maďarskej Superstár 2012) má „Úplne nový pocit“



новогодний голубой огонек
.
песня года

Patty Pravo – ak ťa stratím, P. P. Arnold – nastal ten čas

25.12.2023

patty pravo zdroj obr. Na začiatku apríla 1948 sa v Taliansku narodilo dievčatko so zelenými očkami. Nicolettka Strambelli. Neviem prečo ale vyrastala u starých rodičov. V Benátkach. Počul som, že to vraj bola veľmi chudobná rodina. Zrejme tam bývali v nejakom starom, vlhkom dome. Na konzervatóriu Nicoletta 4 roky hrala na klavír a učila sa dirigovať orchester. Keď mala [...]

Vojdi do môjho srdca, Pola Raksa, Ukrajina má talent, Tmavá noc, Slot, Syn bolesti

08.05.2023

vojdi do môjho srdca Pred štyridsiatimi rokmi naša štátna televízia natáčala videoklipy (teraz už nie). Boli vysielané raz za týždeň v programe Triangel. Páčila sa mi hlavne Marcela Březinová. Tá pesnička je tiež veľmi pekná, objavná a moderná. OK Band – „Říkáš, že jsme si souzeni“ (1984) _____ Pola Raksa Herečka [...]

Husičky a Veronika. Kristínky. Daneliya. Barbara. Peter a víly

28.04.2023

Veronika Rabada – Husičky _____ chrystyna solovij Kristínka spieva praobyčajné Lemko-Rusínske ľudovky, pritom ale celá horí. To mladé dievča spieva rukami, nohami, celým svojim ukrajinským telom a celou svojou širokou ukrajinskou dušou. Mystickým výrazom a zanietením dostáva do tranzu aj plne vypredané štadióny. „Христина [...]

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Viliam Kusi

satira, básňički, kresbički, pesňički (píšem kusou slovenčinou)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 265
Celková čítanosť: 978965x
Priemerná čítanosť článkov: 3694x

Autor blogu