Založ si blog

fantasy: Žurnál (Adela show – armageddon – strašidlá na dobrú noc …)

 
Václav KlausMUŽ SO ZLATÍM PEROM
: Z napínavích prezidentskích volieb v ČR višiel Václav Klaus samozrejme, ako víťaz. Svoju, v poraďí už druhú, inauguráciu do úradu, podpísal novím „miliónovím“ perom, od svojho sponzora. Jeho zbraňou, toho najväčšieho kalibru, je pero. Pán prezident Klaus, inicioval sprístupnenie českích korunovačních klenotov, verejnosťi. O tom či vistavil na obdiv, zvedavím Čechom aj svoje pero, nie je ňič známe.
 
Adela Banášová a Tomáš BezdedaADELA SHOWADELA EŠTE NEVEČERALA: Pred časom dala Aďka svojmu milému Tomášovi kopački. Keď Tomáš bežal okolo kúpeľne, zachráňil deda pred utopeňím. Aďka bola veru už skoro bez deda. Tomáš je Aďkin veľkí hrďina. Aďka píše rozprávki o malích brindzožrútoch. Ba náš dedo, tiež píše ale o politikoch, že čo si o ňich mislí a o ich inteligencii. Je to veľmi úspešná kňiha. Aďkina superstár píše pesňički, občas si dá veľké pivo a potom samozrejme spieva. To máš tak Tomáš, raz si hore, raz si dole. Život – je To show.
Adela, vo svojej nočnej show, kladie hosťom vždi, až neskutočne originálne otázki. Visvetlenie je jednoduché: „Ešte som nevečerala“ – hovorí Adela. 
 
          Martin Maruniak Marian Labuda Kuly
STRAŠIDLÁ NA DOBRÚ NOC: V susedních Čechách sú zo slovenskích žien najznámejšie, moderátorka Adela Banášová, reportérka Oľga Baková a naša miss Andrea Verešová. O Slovenkách je známe, že sú najkrajšie na svete, a žiadne strašidlá na noc, tam je to mislím v úplnom poriadku, iná situácia je však medzi mužmi. Zo Slovákov poznajú v Čechách najmä, herca Mariana Labudu, spravodajcu Martina Maruniaka a speváka skupini Desmod Kuliho. Naši západní susedia nás majú naozaj raďi ale celkom aj chápu, prečo v najnovšom filme o Jánošíkovi, hrá hlavnú postavu MadonnaČech.
 
EVITA: Speváčka Madonna sa pripravuje na olympiádu v Rio de Janeiru. Na otvoreňí zaspieva himnu Brazílie „Don’t Cry For Me Argentina“ a svoju rodnú Severoamerickú úniu bude reprezentovať v modernej gymnastike. Cvičební úbor si už Madonna aňi nevizlieka v prestávkach trojfázového tréningu natáča videoklipi.
 
Richard StankeALŽBEŤIN DVOR: Richard Stanke, ešte ako detskí herec, nespočetne veľa krát absolvoval cestu vlakom z jeho rodnej Šale do Braťislavi. Rišo ešte aj v súčasnosťi vie zaradom odrecitovať mená deďín na trase Šaľa – Braťislava a späť. (Topoľňica, Galanta, Sládkovičovo, Senec, Veľkí Biel, Bernolákovo, Ivanka pri Dunaji, Vajnori, Braťislava Nové Mesto, Braťislava Staré Mesto – Braťislava Staré Mesto, Braťislava Nové Mesto, Vajnori, Ivanka pri Dunaji, Bernolákovo, Veľkí Biel, Senec, Sládkovičovo, Galanta, Topoľňica.) Do povedomia divákov sa však dostal cez Alžbeťin Dvor.
 
Julo ViršikARMAGEDDON (na ceste): Rozhlasoví mág Julo Viršík bíva už pár rokov v hlavnom meste. „30 rokov som bíval v Šaľi, tam som virastal a mám tam ešte veľa priateľov“ povedal údajne Julo. „Šaľa je pekné, malé mesto, ako stvorené pre roďinné hniezdočko. Bívať v Šaľi malo naviše pre mňa tú víhodu, že každí deň som do Braťislavi jazďil autom. Teraz Šaľu v podstate, spája s našim hlavním mestom diaľňica, ja som však v tom čase ešte choďil po starej trase. Vždi keď som sa večer vracal domov, betónová cesta medzi Sencom a Galantou, zo mňa striasla všetki problémi a starosťi.“
                                                                                   koruna a čiapka
               Anna           kráľ Ján
ANNA A KRÁĽ: V našej národnej strane si zaumieňili, že už nebudú voliť vždi toho istého predsedu. Odhlasovali, že táto funkcia bude deďičná.
 
SOCIÁLNA SIEŤ: V jednej nemenovanej krajine zostalo, po vírazne sociálnej vláde, veľa sociálnich a legislatívnich dier. Podarí sa ich novej premiérke Ivete, všetki zaštopkať?
 


YouTube Direkt


YouTube Direkt
 
predchádzajúci článok ………. nasledujúci

Patty Pravo – ak ťa stratím, P. P. Arnold – nastal ten čas

25.12.2023

patty pravo – ak ťa stratím, bábika zdroj obr. Na začiatku apríla 1948 sa v Taliansku narodilo dievčatko so zelenými očkami. Nicolettka Strambelli. Neviem prečo ale vyrastala u starých rodičov. V Benátkach. Počul som, že to vraj bola veľmi chudobná rodina. Zrejme tam bývali v nejakom starom, vlhkom dome. Na konzervatóriu Nicoletta 4 roky hrala na klavír a učila sa [...]

Vojdi do môjho srdca, Pola Raksa, Ukrajina má talent, Tmavá noc, Slot, Syn bolesti

08.05.2023

vojdi do môjho srdca Pred štyridsiatimi rokmi naša štátna televízia natáčala videoklipy (teraz už nie). Boli vysielané raz za týždeň v programe Triangel. Páčila sa mi hlavne Marcela Březinová. Tá pesnička je tiež veľmi pekná, objavná a moderná. OK Band – „Říkáš, že jsme si souzeni“ (1984) _____ Pola Raksa Herečka [...]

Husičky a Veronika. Kristínky. Daneliya. Barbara. Peter a víly

28.04.2023

Veronika Rabada – Husičky _____ chrystyna solovij Kristínka spieva praobyčajné Lemko-Rusínske ľudovky, pritom ale celá horí. To mladé dievča spieva rukami, nohami, celým svojim ukrajinským telom a celou svojou širokou ukrajinskou dušou. Mystickým výrazom a zanietením dostáva do tranzu aj plne vypredané štadióny. „Христина [...]

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18, aktualizované: 13:47

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Viliam Kusi

satira, básňički, kresbički, pesňički (píšem kusou slovenčinou)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 265
Celková čítanosť: 984526x
Priemerná čítanosť článkov: 3715x

Autor blogu