Založ si blog

Kusé správy

 

Pán Dzurinda v kolektíve pracovníkov nemenovaného podňiku.

Pán Dzurinda v kolektíve pracovníkov nemenovaného podňiku.

Minister zahraňičních vecí Dzurinda, na svojej návšteve v Českej republike zavítal aj do jedného závodu v Prahe. Známi slovenskí politik zotrval chvíľku s pracovňíkmi v srdečnom a neformálnom rozhovore. Hneď po jeho odchode začali všetci zamestnanci štrajkovať. Žiadajú dvojnásobné plati.
Jeho ďalšou misiou bola návšteva továrne na vírobu hračiek pre deťi. Od vedenia podňiku dostal ako dar celú vlakovú súpravu s lokomotívou na kľúčik a železňičkou do kruhu. Pán Dzurinda však túto pozornosť podňiku zdvorilo odmietol:
„U nás na Slovensku bi som mal určite s tími vláčikmi zase problémi“- povedal.
………………………………………………………………………………………………………………..

Súdruh Muammar a jeho telesná stráž.

Súdruh Muammar a jeho telesná stráž.

Pán R. Fico, toho času, ako náš premiér, nezaprel v sebe advokáta. Jeho skúsenosťi z čítania detektívnich románov a preňikaví intelekt sa v plnej miere prejavili pri krátkej návšteve v hlavnom stane spriatelenej Líbyjskej ľudovej socialistickej džamahírije. Pri návšteve v ber berskom stane charizmatického vodcu Líbye, v ktorom si podávajú kľučku tie najvíznamnejšie osobnosťi súčasnosťi, len tak, ako kebi náhodou, šmahom ruki viriešil súdni prípad, na ktorom si lámali hlavu politici a právňici, prakticki celého sveta. Po krátkom oboznámeňí sa s kauzou „ bulharské sestrički“, z úst M. Kadáfiho, takmer okamžite oznámil, že kto je páchateľ, ako aj to, akí ekonomickí prínos, nám takéto konštatovanie prinesie.
………………………………………………………………………………………………………………….

michail66Napriek mnohím proťiteroristickím opatreniam sa na jednej univerzite v USA, odohral ďalší strašní masaker. Riaďiteľ CIA vrhol na celú záležitosť trochu svetla:
„Strieľajúceho študenta sme samozrejme sledovali, tak ako všetkích“ – hovoril – „pokladali sme ho však za Japonca. Kto mohol tušiť, že ide o škuľavého člena Al-Kajdi. (na obr: Michail Haidn práve priznáva, svoj podiel vini.)

…………………………………………………………………………………………………………………

Aj z priloženej fotografie je zrejmé, že Béla Bugár má asi naozaj radšej všetkích Slovákov, ako pána Csákyho.

Aj z priloženej fotografie je zrejmé, že Béla Bugár má asi naozaj radšej všetkích Slovákov, ako pána Csákyho.

Zo všetkích Maďarov má vraj Slovákov najradšej, predseda strani Most-Híd Béla Bugár. Prezraďil to na neho jeho niekdajší stranícki kolega Pál Csáky. O tom ako majú asi raďi Slovákov všetci ostatní Maďari, však takticki pomlčal. Dotknutí poprední politik B. B. reagoval na toto osočovanie s humorom jemu vlastním: „Prosím vás, verte mi, ja Slovákov naozaj nemám rád … nie som predsa homosexuál.“
………………………………………………………………………………………………………………….

durayi150V SMK sa prevalilo, čo sme zatiaľ len tušili. Šedá eminencia strani pán M. Duray má už dlhé roki problémi s potenciou. Zrejme preto jeho stranícki šéf a veľmi dobrí priateľ P. Csáky novinárom adresoval nasledovnú vízvu, citujem:
„Nepítajte sa ho na chúlosťivé otázki prosím.“
 
(poznámka: V správe sa samozrejme /len abi neprišlo k omilu/ píše o potencii z hľaďiska čiste politického.  na obr.: Pán Duray hovorí o svojom malom probléme.)
…………………………………………………………………………………………………………………..

Severskí štát Fínsko sa nazíva aj krajinou 1000-ich jazier. Je mislím ale aj krajinou národnostních menšín. Tích však nie je 1000 ale iba 30%. Nažívajú si spolu s Fínmi v pohode a v porozumeňí.

No comment

No comment

Až na to, že je im stále zima, nemajú vlastne žiadne problémi. Vo Fínsku je skutočne radosť biť, národnostnou menšinou. Visokému komisárovi OSN Marti Achtisaarimu sa teda vo svojej rodnej krajine, ňijako len nedarilo uskutočňiť, svoj plán na osamostatnenie, tamojších Švédov a Laponcov. Na jeho pôsobisku v Kosove, však našiel pre svoje zámeri, zdá sa, oveľa viac porozumenia.
 
predchádzajúci článok ………. nasledujúci

Patty Pravo – ak ťa stratím, P. P. Arnold – nastal ten čas

25.12.2023

patty pravo zdroj obr. Na začiatku apríla 1948 sa v Taliansku narodilo dievčatko so zelenými očkami. Nicolettka Strambelli. Neviem prečo ale vyrastala u starých rodičov. V Benátkach. Počul som, že to vraj bola veľmi chudobná rodina. Zrejme tam bývali v nejakom starom, vlhkom dome. Na konzervatóriu Nicoletta 4 roky hrala na klavír a učila sa dirigovať orchester. Keď mala [...]

Vojdi do môjho srdca, Pola Raksa, Ukrajina má talent, Tmavá noc, Slot, Syn bolesti

08.05.2023

vojdi do môjho srdca Pred štyridsiatimi rokmi naša štátna televízia natáčala videoklipy (teraz už nie). Boli vysielané raz za týždeň v programe Triangel. Páčila sa mi hlavne Marcela Březinová. Tá pesnička je tiež veľmi pekná, objavná a moderná. OK Band – „Říkáš, že jsme si souzeni“ (1984) _____ Pola Raksa Herečka [...]

Husičky a Veronika. Kristínky. Daneliya. Barbara. Peter a víly

28.04.2023

Veronika Rabada – Husičky _____ chrystyna solovij Kristínka spieva praobyčajné Lemko-Rusínske ľudovky, pritom ale celá horí. To mladé dievča spieva rukami, nohami, celým svojim ukrajinským telom a celou svojou širokou ukrajinskou dušou. Mystickým výrazom a zanietením dostáva do tranzu aj plne vypredané štadióny. „Христина [...]

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

Viliam Kusi

satira, básňički, kresbički, pesňički (píšem kusou slovenčinou)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 265
Celková čítanosť: 978861x
Priemerná čítanosť článkov: 3694x

Autor blogu