Založ si blog

Prehnití proti prehnitým

____

POVEDALI (?)

MATOVIČ: Stále si stojím za lotériou, ktorú som vymyslel. Tá najlepšie symbolizuje našu vládu.

PELLEGRINI: Som predsedom čisto novej strany a môžem každého kritizovať. Byť politikom je úžasné!

HEGER: Nebudem robiť žiadne pravicové zmeny. Keď Pellegrini vyhrá najbližšie voľby, prevezme si krajinu presne tak, ako nám ju zanechal. Lepšie s nim už neviem vybabrať.

FICO: Slovensko ma veľmi sklamalo. Zaslúži si predčasné voľby.

LENGVARSKÝ: Lotéria nie je jediný spôsob, ako zvýšiť záujem o očkovanie. Mohol by dostať určitú sumu aj každý zaočkovaný. To by však bolo veľmi jednoduché a účinné. Tak to radšej nebudeme ani skúšať.

ČAPUTOVÁ: Uplynulo už 15 rokov od prepadnutia študentky Malinovej… Len si to rada pripomínam.

_____

ŠMOLKO VRTÁK 

Dnes som šiel okolo testovacieho miesta, ktoré je na našej ulici. Zaočkovať proti covidu som sa ale musel ísť do vzdialeného krajského mesta. Uvažoval som, prečo je testovacie miesto za každým rohom a očkovacie miesta sú od seba vzdialené v priemerne 150 kilometrov? Prečo má tá naša vláda taký diametrálne odlišný prístup k testovaniu a očkovaniu? Tak si myslím, že rozdiel je asi v tom, že testy kupuje vláda od istej slávnej a šikovnej trnavskej firmy. Ak sa má teda očkovanie naozaj rozbehnúť, vláda by mala aj vakcíny proti covidu nakupovať cez tú istú firmu. Ak by vakcíny zabezpečovala tá obchodná spoločnosť ako testy, iste by boli očkovacie miesta tiež na každej ulici. Alebo aspoň jedno v každom meste. Len dúfam, že to niekto našej drahej vláde poradí. 

_____

NOŠA TRPASLÍKA DUDROŠA

– Naši predchádzajúci prezidenti boli figuríny. Potom prišla zmena. Naša pani prezidentka je pekná bábika.

– V jednej krajine sa podniká lepšie v inej horšie. Preto sa všetko vyhodnocuje a štáty sú pekne zoradené v rebríčku dobrej „podnikatelnosti“. Naše zákony sú veľmi správne a chránia aj toho najhoršieho zamestnanca. Keď podnikáte, daniari vám nezoberú desiatok ale hneď jednu pätinu. A to je tiež veľmi pozitívne. Veď to ide do našej spoločnej pokladnice a vláda to môže potom pekne všelijako prerozdeliť… Škoda len, že ten zvyšok zisku náš podnikateľ neinvestuje u nás ale radšej niekde inde.

– Strašne ma štve ešte jedna vec! Že si môžem v pokoji nakúpiť aj v nedeľu.

_____

TV PROGRAM NA DNES

SPAĽOVAČ MŔTVOL: Členovia vlády sa po pandémii častujú všakovakými invektívami.

AMERICKÁ KRÁSA: Aj v Afganistane sa Amerika predviedla v celej svojej kráse. Nevadí. Je na svete ešte veľa krajín, kde treba nastoliť demokraciu.

KLUB BITKÁROV: Reportáž zo zasadnutia NATO.

BOŽE, AKO HLBOKO SOM KLESLA!: Vláda hovorí o nápade zorganizovať covidovu lotériu.

PREHNITÍ PROTI PREHNITÝM: Polícia odhaľuje korupciu v našom hlavnom meste doslova na každom kroku. V našich ďalších mestách a dedinách sa však naozaj, nič nekalé nedeje.

FORREST GUMP: Forrest Gump je známi politik. Stále trénuje vytrvalostný beh. Pre prípad ak by raz musel rýchlo a ďaleko utekať.

VYKÚPENIE Z VÄZNICE SHAWSHANG: Polcajti, ktorí sú dlhodobo vo vyšetrovacej väzbe, nechcú prezradiť svojich komplicov za žiadnu cenu.

SPOMIENKY NA AFRIKU: Film sa odohráva v budúcnosti. Pamäti migrantov, ktorí tu v Európe žijú po nás.

_____

LIST MINISTROVI

Teraz som počul Vaše vyjadrenie, pán Matovič, že covidová lotéria nemala ani tak za cieľ zvýšiť počet zaočkovaných, ale je to skôr odmena pre zodpovedných a už zaštepených ľudí. Toto gesto sa mi naozaj veľmi páči a ďakujem zaň. Je to gesto hodné štátnika. Vzhľadom na to, koľko nás všetkých stoja nezaočkovaní spoluobčania, je to pozitívne. Nedávate z našich spoločných peňazí len nezaočkovaným ale aj serióznym občanom. A to aj bez toho, aby vykrikovali niečo pred parlamentom. Kto by nepodporoval takú skvelú, rozumnú vládu?… Predsa len možno keby každý zaočkovaný dostal na ruku toľko peňazí, koľko dávate na testovanie a liečenie nezaočkovaných, bolo by to asi adresnejšie. Pre všetkých viac motivujúcejšie, dať sa už konečne zaočkovať.

_____

MÁGIA SADE 

V živote asi každého človeka sa stane, že nečakane počuje melódiu, ktorá ho zasiahne. Musí vtedy všetko nechať tak, dá hlasnejšie rádio a iba počúva. Alebo keď ide autom, tak musí zastať na kraji cesty. Presne to sa mi stalo so skladbou Smooth operator v podaní speváčky Sade. Bol som podstatne mladší a vtedy sa vníma všetko oveľa intenzívnejšie. Keď som o tej príhode so Sade niekomu hovoril, vyjadril sa v tom zmysle, že, bohužiaľ, jeho Sade nejako zvlášť nevzrušuje. Tak neviem… S mojim obľúbeným „Smooth operátorom“ som mal potom extázu ešte veľakrát. 

Sade – Smooth Operator


Sade – Smooth Operator (Bratislava 2011)


 

Sade – domov

_____

text

Smeje sa s iným dievčaťom a pohráva s iným srdcom.Umiestňovanie vysokých stávok bolí srdce. Je milovaný v siedmich jazykoch. Diamantové noci a rubínové svetlá vysoko na oblohe.Pomôž mu nebo, keď spadne. Diamantový život a milenec. Pohybujeme sa v priestore s minimálnym plytvaním a maximálnou radosťou. Svetlá mesta a pracovné noci. Keď chce električku túžba po najvyšších výškach. Nič pre začiatočníkov alebo citlivé srdcia. Keď je sentiment ponechaný na náhodu. Žiadne miesto na koniec, ale kde začať. Pýtať sa netreba. Je to bezproblémový manipulátory. Falošník. Naničhodník. Falošný manipulátor. Od pobrežia k pobrežiu, z LA do Chicaga, westernový muž. Na severe a juhu, do Key Largo, láska na predaj. Tvárou v tvár, každý klasický prípad. Tieňuje box a dvojkríž. Potrebuje však prenasledovanie. Licencia milovať, poistenie držať. Roztopí všetky vaše spomienky a zmení sa na zlato. Má oči ako anjeli, ale v srdci je chlad. Pýtať sa netreba. Je to bezproblémový operátor. Falošný manipulant. Falošný manipulant. Falošný manipulátor. Pobrežie k pobrežiu, LA do Chicaga, západný muž. Na severe a juhu, do Key Largo, láska na predaj. Falošný manipulant. Falošný manipulant. Falošný manipulant. Falošný manipulant. Falošný manipulant. Falošný manipulant. Falošný manipulant. 

preklad: google

___

He’s laughing with another girl / And playing with another heart / Placing high stakes making hearts ache / He’s loved in seven languages / Diamond nights and ruby lights high in the šky / Heaven help him when he falls / Diamond life, lover boy / We move in space with minimum waste and maximum joy / City lights and business nights / When you require streetcar desire for higher heights / No place for beginners or sensitive hearts / When sentiment is left to chance / No place to be ending but somewhere to start / No need to ask / He’s a smooth operator / Smooth operator / Smooth operator / Smooth operator / Coast to coast, LA to Chicago, western male / Across the north and south, to Key Largo, love for sale / Face to face, each classic case / We shadow box and double cross / Yet need the chase / A license to love, insurance to hold / Melts all your memories and change into gold / His eyes are like angels but his heart is cold / No need to ask / He’s a smooth operator / Smooth operator / Smooth operator / Smooth operator / Coast to coast, LA to Chicago, western male / Across the north and south, to Key Largo, love for sale / Smooth operator / Smooth operator / Smooth operator / Smooth operator / Smooth operator / Smooth operator / Smooth operator / Smooth operator / Smooth operator / Smooth operator / Smooth operator

Zdroj: Musixmatch

Autori skladby: Sade Adu / Ray St. John

Patty Pravo – ak ťa stratím, P. P. Arnold – nastal ten čas

25.12.2023

patty pravo – ak ťa stratím, bábika zdroj obr. Na začiatku apríla 1948 sa v Taliansku narodilo dievčatko so zelenými očkami. Nicolettka Strambelli. Neviem prečo ale vyrastala u starých rodičov. V Benátkach. Počul som, že to vraj bola veľmi chudobná rodina. Zrejme tam bývali v nejakom starom, vlhkom dome. Na konzervatóriu Nicoletta 4 roky hrala na klavír a učila sa [...]

Vojdi do môjho srdca, Pola Raksa, Ukrajina má talent, Tmavá noc, Slot, Syn bolesti

08.05.2023

vojdi do môjho srdca Pred štyridsiatimi rokmi naša štátna televízia natáčala videoklipy (teraz už nie). Boli vysielané raz za týždeň v programe Triangel. Páčila sa mi hlavne Marcela Březinová. Tá pesnička je tiež veľmi pekná, objavná a moderná. OK Band – „Říkáš, že jsme si souzeni“ (1984) _____ Pola Raksa Herečka [...]

Husičky a Veronika. Kristínky. Daneliya. Barbara. Peter a víly

28.04.2023

Veronika Rabada – Husičky _____ chrystyna solovij Kristínka spieva praobyčajné Lemko-Rusínske ľudovky, pritom ale celá horí. To mladé dievča spieva rukami, nohami, celým svojim ukrajinským telom a celou svojou širokou ukrajinskou dušou. Mystickým výrazom a zanietením dostáva do tranzu aj plne vypredané štadióny. „Христина [...]

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, vyhlásilo Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Viliam Kusi

satira, básňički, kresbički, pesňički (píšem kusou slovenčinou)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 265
Celková čítanosť: 984839x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu