Založ si blog

Črepy zrkadla

SPRÁVI
 
– Pred úradom vládi sa koná ďalšia demonštrácia. Zišli sa tu pracujúci z celej republiki, abi vijadrili svoje rozhorčenie z plánovaného spoplatnenia visokích škôl. Pracovňíčka z vírobi káblovích zväzkov mi povedala: „Veľmi rada budem aj naďalej plaťiť štúdium cudzím deťom, veď z ňich niektorí budú iste moji budúci šéfovia. Ak treba podporím náš protest aj hladovkou … moje vlastné deťi už hladujú.“
Ďalšia milá paňi pracujúca v automobilovom priemisle sa spontánne pridala: „Prečo bi mal niekto postupne, po troškách, ešte 20 rokov splácať, svoje vlastné štúdium? To záviďíme inžinierom a právňikom ich plati, alebo čo!? Nie je mi vôbec ľúto mojich peňazí, ak tam urobia z našej mládeže inteligentov. Som presvedčená, že raz mi za to všetci pekne poďakujú.“
 
– Najväčší terorista na svete Usáma bin L. ktorí má na svedomí dvojički v New Yorku, stále uňiká pred spravodlivosťou. V krátkom čase bi sa to však malo zmeňiť. Zo supertajních materiálov, ktoré zase uňikli z počítačov SISki viplíva, že Usáma k nám plánuje samoúnos. V jednej televízii na blízkom víchode, uvidel spievať naše Twinski a odvtedi sa do ňich túži nabúrať.
 
– V jednom nemenovanom meste asi neprebehli komunálne voľbi úplne regulárne. Voľba primátora mislím nebola úplne kóšer. Zvolení kandidát, pracoval totiž dlhé roki ako lekár ginekológ. Na tom samozrejme nie je nič zlé aňi škaredé, práve naopak, je to to najkrajšie povolanie, poslanie aké si chlap vie vôbec predstaviť. Môže biť ale súťaž medzi kandidátmi objektívna a demokratická, ak jeden z nich, naozaj veľmi dôverne, pozná polovicu voličov? Inak povedané, všetki volički?
Poslanci v opozičnom zoskupeňí teraz pripravujú návrh zákona, ktorí bi takéto prípadi v budúcnosťi vilúčil. Ďalej bi malo biť zakázané kandidovať aj uchádzačom s menami, ktoré už samé o sebe vivolávajú u žien orgazmus. Páňi s priezviskami napr. Zmrďo alebo Jebaví, bi vo voľbách primátora, poslanca nemali dostať šancu. Za návrh takéhoto zákona sa vijadrili zhodne všetci oslovení politici, proti je iba poslankiňa Grosspičová.
 
………………………………………………

BÁJKI
 
– Manželia Komároví, všetkím zvieratám v lese, pijú krv. Tí dvaja sa naozaj našli, škriepia a podpichujú sa neustále aj navzájom. Všetci im úprimne želáme abi, za trest, žili spolu ešte aspoň 50 rokov.
 
– Petržlen neberie sociálne dávki preto, že je nezamestnaní ale nepracuje, abi mal nárok na podporu.
 
– Osol je presvedčení, že vždi povie to najmúdrejšie a nech už urobí čokoľvek, mislí si, že je to úplne super a to najlepšie. Napriek tomu, že je takí múdri, nie je mu to vôbec ďivné.
 
– Straka, tá ktorá bíva na tretom dube vľavo, je taká hlúpa, alebo taká extrémne geniálna, že si vie vitvoriť objektívni názor aj z jednostranních informácií.
 
– Ochranca prírodi a samozvaní ekológ Melón, má peknú, oku lahoďiacu zelenú farbu, vo svojom vnútri je však úplne červení.
 
– Manželia Mrkvičkoví odpad vôbec netriedia, žijú spolu ďalej, už len zo zotrvačnosťi.
 
– Paprika túži po tom abi každí ocenil jej kultúru a zásluhi, robí však všetko preto abi dala najavo ako veľmi pohŕda kultúrou a zásluhami tích iních.
 
…………………………………………..
 
cigani444
 
predchádzajúci článok ………. nasledujúci

Patty Pravo – ak ťa stratím, P. P. Arnold – nastal ten čas

25.12.2023

patty pravo – ak ťa stratím, bábika zdroj obr. Na začiatku apríla 1948 sa v Taliansku narodilo dievčatko so zelenými očkami. Nicolettka Strambelli. Neviem prečo ale vyrastala u starých rodičov. V Benátkach. Počul som, že to vraj bola veľmi chudobná rodina. Zrejme tam bývali v nejakom starom, vlhkom dome. Na konzervatóriu Nicoletta 4 roky hrala na klavír a učila sa [...]

Vojdi do môjho srdca, Pola Raksa, Ukrajina má talent, Tmavá noc, Slot, Syn bolesti

08.05.2023

vojdi do môjho srdca Pred štyridsiatimi rokmi naša štátna televízia natáčala videoklipy (teraz už nie). Boli vysielané raz za týždeň v programe Triangel. Páčila sa mi hlavne Marcela Březinová. Tá pesnička je tiež veľmi pekná, objavná a moderná. OK Band – „Říkáš, že jsme si souzeni“ (1984) _____ Pola Raksa Herečka [...]

Husičky a Veronika. Kristínky. Daneliya. Barbara. Peter a víly

28.04.2023

Veronika Rabada – Husičky _____ chrystyna solovij Kristínka spieva praobyčajné Lemko-Rusínske ľudovky, pritom ale celá horí. To mladé dievča spieva rukami, nohami, celým svojim ukrajinským telom a celou svojou širokou ukrajinskou dušou. Mystickým výrazom a zanietením dostáva do tranzu aj plne vypredané štadióny. „Христина [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

Viliam Kusi

satira, básňički, kresbički, pesňički (píšem kusou slovenčinou)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 265
Celková čítanosť: 985028x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu