Založ si blog

Vysnívaný idol žien. Matovič. Bohovia a Bohyne. Slovania

Boha mali pri sebe už aj prví sedliaci v tzv. úrodnom polmesiaci na Blízkom východe pred desiatkami tisícročí. Sú to predkovia nás Slovákov, Slovanov aj všetkých národov s ktorými sa dokonale premiešali. Indovia boha volajú „bhaga“, Iránci „baga“ a všade platí, že kto má boha, je bohatý.

 

 

 

PROGRAM NA DNES 

 

VOJNA A MIER: Keď je vojna, treba mieriť na vojenské objekty. Nie na paneláky. 

 

SLUHA NÁRODA: Dej seriálu sa odohráva v jednej nemenovanej krajine. Stále tam nie je celkom jasné, či politici slúžia národu alebo národ politikom.

 

NEMOCNICA: Seriál o našej poslednej nemocnici, ktorá ešte ako-tak funguje. 

 

SUSEDIA: Publicistika. Televízia vysiela každý film a seriál, ktorý naši západní susedia kedy natočili. S kultúrou nášho východného suseda je to, nevedno prečo, práve naopak.

 

HRANICA: Vojnová dráma. Rusko je taká rozsiahla krajina, že stále ešte presne nevie, kde sú jeho hranice.

 

DOKTOR STRANGE V MULTIVESMÍRE ŠIALENSTVA: Film zo súčasnosti. Pán predseda parlamentu Kollár, robí poriadky vo vláde. Ako on hovorí „na psychiatrii“. 

 

SLOVANIA: Dokumentárny seriál. Naši predkovia žili podobne, ako my v súčasnosti. Oni boli zberači a lovci v lese, my v supermarkete.

 

 

 

KUSÉ ODPOVEDE 

 

OTÁZKA: Ženy si naozaj myslia, že na veľkosti záleží? 

ODPOVEĎ: Áno. Chcú mať všetko len veľké. Veľké prsia, pery, zadok, oči, dlhé vlasy, nohy, nechty, mihalnice… 

 

OTÁZKA: Prečo sa niektorí ľudia stále posmievajú? 

ODPOVEĎ: Keď z niekoho urobia hlupáka, pripadajú si múdrejší. 

 

OTÁZKA: Aký je ten vysnívaný idol žien a dievčat?

ODPOVEĎ: Stačí, ak muž spĺňa iba jedno jediné kritérium. Musia ho žene všetky kamarátky závidieť. 

 

 

 

CIKY (- CAKY) 

 

KEDYSI A DNES 

Kedysi boli v texte medzi riadkami ukryté myšlienky… dnes – reklamy. 

 

KEĎ MUSÍŠ… 

Sú ľudia, ktorí proste musia klamať aj vtedy, keď nemusia. 

 

VÄČŠINA A MENŠINA 

Väčšina poslancov, schváli vždy také zákony, ktoré vedú k populačnej explózii jednej menšiny!

 

 

 

Na vztazích Evropské unie, Ruska a Ukrajiny, pracovali diplomaté poctivě celých 30 let. Až to dopracovali k současnosti… Je to opravdu hluboké nedorozumění.

 

V PARLAMENTOM BUFETE 

 

SULÍK: Je pravda, že rozbíjam vlády ale vždy to myslím len dobre. 

 

MATOVIČ: Som minister financií a svojim kritikom všetko spočítam. 

 

HEGER: Vždy stojím za naším predsedom Matovičom. V hierarchii našej strany stojím vždy za ním. 

 

KOLLÁR: Ak SaS odíde z vlády, vyliečim túto psychiatriu šokom. 

 

RADIČOVÁ: Nedokonalosť demokracie spočíva v tom, že občas sa, spomedzi parlamentných strán, nedá vybrať to menšie zlo. 

 

KISKA: Strana „Za ľudí“ má stále nízke preferencie. A to napriek tomu, že som z nej už dávno odišiel. 

 

OBČAN: Pokojne môžu byť predčasné voľby – ale koho voliť?

 

DZURINDA: Založíme novú stranu. Už sme traja. Ja, Ivan a naša Gorila. 

 

ZELENSKYJ: Najprv vyhráme vojnu a oslobodíme celú Ukrajinu. Potom zriadime pre Rusov na východe krajiny autonómnu oblasť alebo zväzovú republiku. Aby sa Rusi od Ukrajiny mohli pekne a pokojne osamostatniť. Tak civilizovane, ako sa pred tridsiatimi rokmi rozdelilo Československo. 

 

BIDEN: My Američania radi bojujeme za mier a demokraciu. Ak treba – ideme-riešime. Po Kórei a Vietname pomôžeme aj Tchajwanu. 

 

 

 

kráľ Matej zdroj

DOBRÝ KRÁĽ

Matej, kráľ náš, nerátal nikdy drobné

slabých chránil, chudobným hádzal groše.

Za jeho vlády bolo dobre

a odvtedy je stále horšie.

 

 

 

ŽLTÍ A TMAVOMODRÍ SLOVANIA 

O Slovanoch sme sa učili na základnej škole. Mal som aj pár kníh o Slovanoch vo svojej knižnici. Všetky učebnice a knižky o histórii Slovanov sa však začínajú v období sťahovania národov. Zdrojov o našich hlbších koreňoch je málo ale kto hľadá… 

Na území dnešnej Sýrie, Iraku a Iránu v tzv. „úrodnom polmesiaci“ sa vyšľachtila ľudská populácia s bledou pokožkou, bledými vlasmi aj očami. Biochemik by povedal: „málo fenylalanínu“, psychológ: „nová kvalita“. Priamy, otvorený, úprimný, pracovitý – časť ľudstva dospela. Dospela k tomu, čo robí človeka človekom. S civilizačnou vrstvou mozgu však stratili zvieracie inštinkty. Egoizmus a pocit vazalskej príslušnosti k svojej svorke nahradil individualizmus a svedomie. 

Z dreva pálili uhlie, z rudy pálili vápno a kovy, zo sliviek slivovicu. Začali žiť usadlím spôsobom, boli to prví poľnohospodári. Karbonizované zrná obilia ktoré sa našli v hlinených nádobách, mali 27 tisíc rokov. Tá stará pšenica nebola síce ešte geneticky modifikovaná ale už ani divá. Pri stavbe domov používali maltu, pri domoch chovali hospodárske zvieratá. 

Po ústupe poslednej doby ľadovej (14 tisíc rokov) sa časť z nich presunula severnejšie. Svoje domy (aj paláce) sa naučili stavať z dreva. Kultivovali krajinu, klinmi štiepili kmene stromov. Klinové písmená si prispôsobili na rúny. Rúnove písmená písali na drevo. Hlinené tabuľky vymenili za drevené a pergamen. Mena, ktorou platili, bola krytá železom. Vymysleli rôzne remeslá, dedinu, mesto aj štát. Civilizáciu, ako ju poznáme.

Slovanský gén je len jeden – hovoril som kedysi. Zdá sa však, podľa priloženej „schémy“, že sú dve slovanské etniká. Slovania „žltí“ a „tmavomodrí“. Slovanské gény sú v každom štáte Európy a Blízkeho východu. Všade je to zmes žltých a modrých. Je len pár výnimiek. Na Islande a v Škandinávii sú iba „žltí Slovania“, na Sardínii len „modrí“.

Naše pradávne územie. Prvý štát na svete – Asýria. Krajina roľníkov, hospodárov, chovateľov, staviteľov a remeselníkov. zdroj

Našu pravlasť na Blízkom východe a strednú Áziu zaplavili divoké, kočovné kmene zo severnej Afriky. Príbuzné Berberom a Tuarégom. Ani sa nedivím, že migrovali na rozsiahlu rovinu Euro-Ázie. Po dobe ľadovej, keď sa zem roztopila, vyrástla tam pekná zelená tráva.

Na území Iránu, Iraku a Sýrie je v súčasnosti iba 10 – 12% slovanských génov. Dokonale premiešaných s génmi pravekých migrantov. Hladina hormónov, ktoré spôsobujú bledú pokožku, oči a vlasy sa zmenila. Na Blízkom východe v súčasnosti už veľa blondínok nenájdeme. 

Ľud na Blízkom východe (aj v Indii) sa ďalej modlil k slovanským Bohom. Náboženstvo Starých Slovanov, Germánov a Keltov sa podobá ako vajce vajcu. Sú tam len malé rozdieli. India prevzala slovanskú verziu. Je teda jasné, že vierozvestovia v Indii boli Slovania. (Hovoríme tu o ére mnoho tisícročí pred Kristom.) Naša stará viera bola, pred mnohými tisícročiami, svetové náboženstvo. 

Starí Slovania sa dokonale premiešali s bratmi Germánmi. Až tak, že v súčasnosti Germánskych národov takmer niet. Sú iba germánsko-slovanské. Nám najviac podobnú genetickú zmes majú Česi, Rakúšania a Maďari.

Cisári Rímskej ríše radi usádzali Slovanov na svojom území. Teraz ich stopy nachádzame aj na úplne nečakaných miestach. Slovanské gény sú v každom štáte Európy a Blízkeho východu. A už tam asi aj zostanú. 

Je niekoľko firiem ktoré každému spravia osobnú mapu génov. Heslo je „my heritage“, ceny mierne.

Matka príroda nám všetkým nadelila rôznu genetickú výbavu. Keď rozdávala gény, ako keby rozdávala karty. Jasne, že potom niekto v tom mariáši života vyhrá a iný musí prehrať. Je ale len na nás, akú hru so svojimi kartami v živote zahráme. 

 

genetic history

žltí a tmavomodrí Slovania, mapa genetických haploskupín, zdroj

(poznámka: Na tejto mapke sú Slovania rozdelený do dvoch skupín – žltí a modrí. Románske, Keltské a Germánske gény sú však vyznačené rovnakou červenou farbou. Západná Európa tak pôsobí pekne jednotne. Náhoda?) 

 

 

STRIBOG

Boh vetra a nebeskej atmosféry. Východní Slovania ho volajú Striboz, Iránci Stríbaga. Je to strýko boha Perúna, teda jeho strij. V Poľsku sa raz Stribog nahneval a napršalo celé jazero. Dodnes sa volá Stribože.

Za totality boli viacerí ľudia, ktorí sa hrali na bohov. Ale Stribog, ten vetru a dažďu naozaj rozkazoval.

 

 

ŽIVA

Indický ekvivalent pre Živu sa nazýva Šiva. Bohyňa plodnosti zeme a ochrankyňa. Obľúbená najmä u Slovanov v povodí rieky Labe. Polabská nížina je iste preto v Čechách najúrodnejšia.

Lužických Srbov z povodia stredného a dolného toku Labe však Živa pred ponemčením nezachránila. Lužickým Srbom by pomohla snáď už iba živá voda.

 

 

SVAROG

Slovanská verzia indoeurópskeho boha ohňa, slnka, nebeského svetla a tepla. Indovia Svaroga volajú „Svaraj“, „Svarga“ alebo „Indra“. Gréci „Hefaistos“. Bol to aj veľmi šikovný kováč. O jeho robote sa dodnes rozprávajú celé legendy. Predovšetkým tá o tom, ako pre nás ukul slnko.

Naši prastarí otcovia si ho veľmi vážili a všetko možné mu obetovali. Aj svoje, ale predovšetkým životy svojich nepriateľov. 

Na slnko sa prisahalo ešte v hlbokom stredoveku.

Všetci naši bohovia pochádzajú vlastne od Svaroga. Jeho potomkovia sú tiež úspešní. Syn Perún svojho otca, ktorý vládol aj slnku, dokonca zatienil.

Starí dobrí bohovia pomaly ožívajú, vstávajú z mŕtvych.

 

 

IKONY PLAČÚ – Oleh Vynnyk (ukrajinský spevák a skladateľ, na mieste Palác Ukrajina v meste Kyjev, 2017)

Олег Винник — Плачуть ікони, Палац Українa

Олег Винник — Плачут иконы, в Дворце Украина


Nikto nemôže ovplyvniť svoje narodenie ani starnutie. Je taký mylný názor: „Človek je vraj trochu ako Boh.“ Scenár života, daný z neba, nedokáže prečítať nikto. Každý deň je ako skúška – bez vážnosti, ľútosti, nemôže byť nič dobré! Ikony plačú, svätí pre naše blbosti, pozemské hriechy, plačú. Ikony plačú za zvonenia zvonov. Možno je čas zastaviť sa, modliť sa na kolenách: Pane, odpusť mi! Pane, odpusť mi… Porušenie všetkých tabu nás privádza k úspechu. Na ceste k nášmu cieľu lámeme čelami múry. Všetko, čo sme za roky získali – si na večnosť nemôžeme vziať so sebou. Mali by sme sa naučiť svoj kríž dôstojne niesť až do konca!

 

 

video: DYNASTIA RURIKOVCOV 1-4 a 5-8 diel („Рюриковичи“) 

Patty Pravo – ak ťa stratím, P. P. Arnold – nastal ten čas

25.12.2023

patty pravo – ak ťa stratím, bábika zdroj obr. Na začiatku apríla 1948 sa v Taliansku narodilo dievčatko so zelenými očkami. Nicolettka Strambelli. Neviem prečo ale vyrastala u starých rodičov. V Benátkach. Počul som, že to vraj bola veľmi chudobná rodina. Zrejme tam bývali v nejakom starom, vlhkom dome. Na konzervatóriu Nicoletta 4 roky hrala na klavír a učila sa [...]

Vojdi do môjho srdca, Pola Raksa, Ukrajina má talent, Tmavá noc, Slot, Syn bolesti

08.05.2023

vojdi do môjho srdca Pred štyridsiatimi rokmi naša štátna televízia natáčala videoklipy (teraz už nie). Boli vysielané raz za týždeň v programe Triangel. Páčila sa mi hlavne Marcela Březinová. Tá pesnička je tiež veľmi pekná, objavná a moderná. OK Band – „Říkáš, že jsme si souzeni“ (1984) _____ Pola Raksa Herečka [...]

Husičky a Veronika. Kristínky. Daneliya. Barbara. Peter a víly

28.04.2023

Veronika Rabada – Husičky _____ chrystyna solovij Kristínka spieva praobyčajné Lemko-Rusínske ľudovky, pritom ale celá horí. To mladé dievča spieva rukami, nohami, celým svojim ukrajinským telom a celou svojou širokou ukrajinskou dušou. Mystickým výrazom a zanietením dostáva do tranzu aj plne vypredané štadióny. „Христина [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Viliam Kusi

satira, básňički, kresbički, pesňički (píšem kusou slovenčinou)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 265
Celková čítanosť: 984910x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu